Мъжете, които правят секс с партньорката си, за да заченат дете, имат проблеми с потентността 15 пъти по-често. Това стана ясно от ново проучване, в което участват над 400 безплодни двойки.

Изчисляването на "щастливите" дни и дори часове, в които жената има шанс да зачене, днес е много по-лесно. Тя има под ръка специални приложения и тестове за овулация. И много двойки планират

да правят секс точно в момента, когато имат най-добър шанс

Но тези графици увеличават риска при мъжете с еректилна дисфункция и ниско либидо.

„Постоянната мисъл и напрежението влияят негативно на сексуалното удоволствие на мъжете и жените“, каза съавторът на изследването Тет Яп, консултант-уролог към „Guy and St. Thomas NHS Foundation Trust.”

Изследването все още не е публикувано, но вече е представено на годишната конференция на Европейското дружество по човешка репродукция и ембриология в Милано.

Според Daily Mail много млади мъже получавали от личните си лекари виагра по рецепта, за да могат да се освободят от допълнителния натиск, свързан със секса при поискване.

Партньорките им също не са спасени този проблем

Оказа се, че жените, които правят секс „по график“ (т.е. по време на овулация), а не редовно, са пет пъти по-склонни имат ниско либидо и са много по-склонни да страдат от аноргазмия.

„Цялото това планиране на сексуален контакт с диаграми, приложения или електронни таблици в Excel, отнема удоволствието от секса. Моят съвет е, че е да правите спонтанен и редовен секс. Това е най-доброто“, казва експертът по мъжката плодовитост Алън Пейси, професор по андрология в университета в Шефилд

Мона Василева / Новите родители