На фона на всички заболявания, които ни дебнат днес, едва ли има човек на земята, който да не иска да узнае тайната на дълголетниците.

Грейс Джоунс – една възрастна жена от Бродуей, Устършър, Англия, навърши 109 години през септември миналата година. Тя получи поздравителна картичка от кралица Елизабет II (деветата й подред). На въпроса „Каква е тайната на дълголетието?“, Грейс отговаря простичко. „Уиски.“

„Не пия, но всяка вечер си капвам по една капка“, казва тази впечатляваща жена. Освен това допълва, че днес се чувства така, както когато е била на 60. Няма болежки, а апетитът й е все така добър. Проблемите й са свързани предимно със слуха.

Грейс не е единствената, която се възползва от положителните качества на уискито. 110-годишна жена от Ню Джърси също твърди, че Mller High Life и шотове Johnny Walker Blue са допринесли за нейното дълголетие.

Здравословните предимства на уискито

Като всеки друг алкохол, и уискито не е особено полезно за вашето здраве. Всичко обаче зависи от количеството, което изпиете. Ако го приемате в умерени количества, ползите са най-различни.

Бори се с деменцията (1-6 чаши седмично)

Според изследване, проведено от медицинския център Бет Израел през 2003 г., хората, които пият умерено алкохол, са по-застраховани от деменцията в сравнение с тези, които въобще не консумират подобни напитки.

Защитава ви от инсулт

Сигурно сте изненадани от този факт. Чаша уиски на ден обаче ви предпазва от исхемичен мозъчен удар.

Намалява риска от сърдечносъдови заболявания

Според изследователския институт Роует в Абърдийн уискито и червеното вино ни бранят от различни сърдечносъдови заболявания, като покачват нивата на антиоксиданти в тялото ни.

Какъв е изводът? Консумирайте алкохол в умерени количества и ще живеете (почти) вечно.

Източник: LifeHack