Нашето тяло е една уникална машина. В нея протичат милиони процеси. В случай, че нещо не е наред, тя използва най-различни специфични сигнали. Т.нар. симптоми, предава Мениджър Нюз.

Именно поради тази причина ще ви представим 10 от тях. Хубаво е да им обръщате внимание (без да изпадате в паника). В края на краищата последната дума винаги е на лекаря.

Размазано зрение

Размазаното зрение най-често означава късогледство или астигматизъм, но може да е симптом за глаукома, ретинобластома или по-сериозни заболявания на очите.

Тъмни кръгове под очите

Знаете кога се появяват, нали? Те са вследствие от преумората и недостатъчния сън. Ако обаче сте отпочинали, а постоянно ги имате, е добре да се съветвате с лекар. Тъмните кръгове са сред симптомите за анемия – недостиг на червени кръвни телца или хемоглобин в кръвта.

Петна пред очите

Със сигурност ви се е случвало – поглеждате право в някоя лампа и светлината сякаш се запечатва върху окото ви. Малки кръгчета или линийки заиграват пред вас. Ако обаче се появяват без причина и не искат да се махат, споделете с очния си лекар. Тези безобидни формички може да са симптом за заболяване на зрението като катаракта.

Прочетете целия текст в Мениджър Нюз.