Прочуване доказа, че повече от 60% от хората напълняват, когато се обвържат сериозно.

Близо 62% от мъжете и жените признават, че са качили някое друго кило, откакто са намерили партньор, а 72% са забелязали, че половинката им също е напълняла. За изненада на представителките на слабия пол 52% от жените започват да ядат толкова, колкото и своя партньор, което значи почти двойно над обичайната им порция храна. 56 на сто признават, че са увеличили обема на храната, която консумират обикновено, показват данните.

Около 66% от двойките смятат, че сериозната връзка е предпоставка за напълняване, защото след обвързване хората започват да се хранят с по-големи порции, но забравят упражненията. 30% от двойките казват, че единствената им активност е да гледат телевизия, а за 20% движението се изразява в разходка до ресторанта, където вечерят обикновено.

Оказва се, че старото клише все пак е вярно - голяма част от мъжете и жените се занемаряват, след като започнат да излизат сериозно с някого. 26% от жените признават, че се бръснат и ходят на фризьор по-рядко, откакто са си намерили мъж.