Наскоро писахме за най-грозния цвят в света – а това обикновено е доста субективен въпрос- но изглежда, че има някои нюанси, които просто действат на нервите.

Сайтът Realtor.com наскоро публикува статия за "най-грозните цветове според науката, в които да боядисате вашия дом" . Повечето от тези цветове може да изглеждат добре в малки количества, но когато се прилагат за големи пространства като стени например, те имат отрицателен ефект върху нашата психика.

Според Хедър Хъмфри, основател и съдружник на фирма за интериорен дизайн, "когато хората избират цветове за дома си, те искат да се чувстват щастливи и вдъхновени, а някои цветове просто имат обратен ефект”.

Например, ярко оранжевото не е непременно неприятен цвят, но когато боядисваме стените в тази разцветка, тя ни изумява, но не в добрия смисъл на думата. По същия начин, яркожълтото изглежда прекалено агресивен и непоносим цвят и предизвиква безпокойство у хората. А ето тук пък може да научите повече за перфектните цветови комбинации, които ще направят дома ви великолепен.