След разходката в близкия парк сте се прибрали с поредната купчина събрани съкровища. Не бързайте да изхвърляте листата, кестените и клонките, защото ще разочаровате децата. Вместо това ви предлагаме от тях да изработите заедно уютна украса за дома. Ползата от това е тройна: ще имате поне час интересно занимание, децата ще се радват, че сте оценили съкровищата им и не на последно място – тази украса наистина създава много топлина и уют.

Предлагаме ви 4 лесни идеи за нестандартни есенни свещници.

Gallery
Shutterstock

Сипете на дъното на малък стъклен буркан морска сол и върху нея поставете чаена свещ. Около гърлото на бурканчето вържете канап, а по стените му децата нека залепят събраните от разходката есенни листа.

Gallery
Снимка: Shutterstock

Увийте по-дългите клонки с листа на венче. Допълнително пъхнете между тях още есенни листа. Поставете го върху шкаф, а в центъра му сложете голяма оранжева свещ. Наоколо може да разпръснете малко орехи, лешници, жълъди или каквото още има в съкровищницата.

Gallery
Снимка: Shutterstock

Накарайте децата да напълнят няколко високи стъклени чаши с царевични зърна. Най-отгоре поставете по една чаена свещ. Като ви омръзне тази украса, може да си направите пуканки от царевицата. По желание може да добавите и някое есенно листо за разкош.

Gallery
Снимка: Shutterstock

В три еднакви кълбовидни стъклени буркани сложете по малко морска сол, колкото да се изравни дъното. Върху нея поставете чаена свещ. Задачата на децата е да разположат внимателно около свещта във всеки буркан кестени, жълъди, орехи или лешници. За финал вържете канап около гърлата на бурканите и ги подредете в редица върху някой шкаф.

Новите родители