Мигрената е неврологичен дисбаланс, който причинява остри и продължителни главоболия, като болката може да варира от умерена до много силна. Смята се, че в днешно време от мигрена страдат дори повече хора, отколкото от астма и диабет, взети заедно. Никой не заслужава да бъде подложен на подобно мъчение, което нарушава ежедневния ;w ритъм на живот и го „изважда от строя” за неопределено време. Затова ето няколко съвета, които биха могли да облекчат симптомите по време на криза.

1. Лед

Лекарите твърдят, че ледът има успокояващо въздействие върху болката. Опитайте да поставите торбичка лед върху челото си, на врата или там, където болката е най-пулсираща. Ако не е възможно да се задържи ледът на мястото, използвайте вместо това кърпа, намокрена в ледена вода.

2. Инхалация с лавандула

Според едно проучване хората, които си правят инхалации с лавандула при мигренозен пристъп, получават по-бързо облекчение на симптомите в сравнение с онези, които вдишват плацебо. Опитайте този метод в продължение на поне 15 минути.

3. Ментово масло

Масажирайте с ментово масло (олио) слепоочията и тила си, за да облекчите болката от мигрената. Този метод е благоприятен и при състояния на умора, напрежение, стрес. Според едно проучване дори е възможно да предотврати повторен мигренозен пристъп.

4. Джинджифил

Джинджифилът има широка употреба заради благоприятното си въздействие върху здравето на човек. Учените твърдят, че облекчава и болката от мигрена. Джинджифиловият прах може да намалява тежестта на мигренозния пристъп, както и неговата продължителност. Чаят от джинджифил пък има доказано забележителен ефект при главоболието като цяло.

5. Йога

Йогата е древна техника, която се използва за лечение на най-различни сериозни болести. Няма странични ефекти, а според изследователите практикуването на основните положения в йогата помагат за облекчаването и дори предотвратяването на мигренозните пристъпи.