Алберт Айнщайн бил на 16 години, когато му хрумва идеята за специалната относителност. Той е позволявал на ума си да се скита през деня, пише Мениджър Нюз.

Пионерската му теория на относителността го превръща в революционна фигура за съвременната физика, а тя е измислена с "мисловни експерименти". Той се опитвал много смело да си представи какво би станало, ако... например се качи на вълна от движеща се с постоянна скорост светлина, като сърфист. Така успява да предвиди, че светлинната вълна в този момент би му изглеждала замръзнала и неподвижна. 

Една простичка мисъл може да доведе до огромни последици и най-впечатляваща реална работа

С такива брилянтни прозрения се отличават и Чарлз Дарвин и Фридрих Ницше, които променят света с гения си. Те също са прекарвали много часове дневно, пътувайки с ума си и въображението, просто размишлявайки. 

Дарвин нарича това "мисловен път", който трябвало да извърви, за да размишлява и да стигне до важни изводи, които да провокират действия. За Ницше се твърди, че се е разхождал сред природата в продължение на часове, за да се сдобие със смисъл от идеите си.