Ако планирате да свалите няколко излишни килограма или да подобрите цялостното си здравословно състояние, първото нещо, което трябва да направите е, да ускорите метаболизма си. В противен случай никоя диета няма да постигне желания резултат.

Съществуват 7 простички начина, по които можете да направите това.

Пийте повече вода

Ако не приемате достатъчно вода, тялото ви ще изгаря по-малко калории. Освен това вашият черен дроб ще работи по-усърдно, за да възстанови водния баланс. Ако искате да ускорите метаболизма си, пийте повече вода и зелен чай.

Яжте органични продукти

Избирайте внимателно своята храна. Кажете „не“ на ГМО продукти, произведени с помощта на антибиотици и хормони на растежа. Те само ще забавят метаболизма ви.

Ставайте рано

Слънчевата светлина се отразява на вашия метаболизъм и консумацията на енергия. Ранното ставане ще ви помогне да регулирате биологичните си процеси, които зависят пряко от цикъла ден/нощ.

Консумирайте хранителни продукти, влияещи благоприятно на метаболизма

Яжте повече млечни храни. Те снабдяват тялото ви с калций, който изгаря мазнините и изгражда мускулната маса. Поддържайте нормални нива на желязо в тялото си и използвайте йодирана сол, за да улесните работата на щитовидната жлеза.

Вижте останалите 3 на сайта на Мениджър Нюз.