Всички сме имали кофти романтични преживявания, но малцина разбират какво е да имаш връзка с емоционално нестабилен и агресивен човек. Затова приятелите ни ни уверяват, че всичко е наред или че рано или късно ще си дойде на мястото. Е, време е да се събудите, пише Мениджър Нюз.

Ако половинката ви демонстрира някои от следните 10 типа поведение, не е изключено да имате връзка с емоционален психопат:

Липса на съпричастност

Имате ли чувството, че партньорът ви е лишен от каквито и да било емоции? Не казвам, че трябва да е прекалено чувствителен, но със сигурност трябва да проявява признаци на състрадание и съпричастност. Ако по време на връзката си сте се сблъсквали с трудности, а половинката ви не е показвала уязвимост или съчувствие, значи нещо не е наред.

Непрекъснато ви лъже

Забелязвате ли признаци, че любимият ви човек е патологичен лъжец? Няма значение дали изрича големи или дребни лъжи. Емоционалните психопати са склонни да лъжат непрекъснато, с което подриват основите на връзката ви.

Унижават ви пред други хора

Би трябвало човекът до нас да ни подкрепя и насърчава. Ако обаче вместо това ви унижава пред близки и приятели, значи не се вълнува от вашите чувства и по-скоро би ви смазал, отколкото да ви дърпа нагоре.