Всеки мечтае за нещо. Дори когато изглежда, че имате всичко, винаги нещо липсва. Копнежите на сърцето понякога са съвсем простички, но съществени; друг път човек мечтае за повече, отколкото му е нужно. Внимавайте какво си пожелавате, са казали хората.

Розата е символ на любов, страст, тя е съкровищница на душата. Тя се среща предимно в северното полукълбо; някои сортове обаче виреят и в Мексико, арабския свят и Индия. Всеки цвят на розата носи определено послание и разкрива душевния свят и силата на мечтите. Розата, която сте си избрали, подсказва за копнежите на сърцето ви и доколко е вероятно да осъществите мечтите си.

1. Бяла роза

Бялата роза е символ на тайнственост, невинност, дискретност. Вие сте нежна и скромна личност. Обичате уюта, чистотата, подредеността. Грижите се за дома си да бъде спретнат и гостоприемен. Вие сте деликатна натура. Лесно се впечатлявате, умеете да съчувствате на другите, но и сте лесно раними. Мечтаете за споделена голяма любов. Мечтаете да ви разбират дори без думи. Мечтаете да помълчите със сродната си душа и това да бъде удоволствие от взаимната компания, а не напрегнато търсене на думи. Вашата душа е чувствителна е добра, вие заслужавате да бъдете обичани така, както вие обичате. Голямата любов ще ви срещне.

2. Жълта роза

Жълтата роза е символ на раздяла, на тъга, но също и на приятелство. Вие сте всеотдаен приятел. Хората ви обичат, защото сте весели и често пренебрегвате личните си болки и проблеми заради другите. Умеете да бъдете душата на компанията и да прикривате вътрешните си терзания. Хората, които не са ви толкова близки, почти никога не разбират за бурите в душата и за мъката в сърцето. Не обичате да се оплаквате, не споделяте проблемите си с всеки – предпочитате да изслушвате другите и да им помагате. Мечтаете за по-големи неща от вас самите – за свят, изпълнен с доброта, за свят, в който децата са здрави и имат достатъчно храна. Мечтите ви са много по-големи от вас самите. Затова заслужавате и лично щастие, което рано или късно ще ви се случи.

3. Червена роза

Червената роза е символ на любов, еротика, страстни копнежи. Вие сте чувствена и страстна натура. Горите в любовта си. Раздавате се и не пестите от енергията и чувствата си. Когато сте с някого, вие сте изцяло отдадени на този човек. Не прощавате изневярата, защото и вие самите сте неспособни на това. Не толерирате лицемерието и лъжата, прикритостта и потайността. За вас любовта трябва да бъде огнена и бурна или изобщо не е любов. Не ви е чужда ревността, защото смятате, че тя е едно от лицата на любовта. Ако обичаш някого, значи трябва да го ревнуваш. Внимавайте да не прекрачите границите обаче. Мечтаете за вечна страст. Не обичате скуката. Искате романтика, мили жестове, ухажване – емоции, които да ви поддържат живи. Заслужавате ги и ще ги имате.

4. Розова роза

Розовата роза е символ на жизнерадост и воля, на женската младост и красота. Вие сте като истинска амазонка – красиви, силни и войнствени. Вие сте борец по рождение. Не се страхувате от предизвикателствата. Имате задълбочено и мъдро отношение към живота. Държите на душевността, а не на външния вид. Мечтаете за човек, с когото да споделяте предизвикателствата на живота, да се борите заедно и да се подкрепяте. Знаете, че истински устойчивата и трайна във времето любов не е онази, в която летят пеперудки в стомаха, а в която се чувствате уютно в прегръдката на любимия и в която спокойно можете да се облегнете на рамото му. Препатили сте достатъчно в живота, за да сте подредили правилно приоритетите си и да сте отсели важното от маловажното. Мечтаете за уют, топлина, обич. Имайте търпение и животът ще ви ги поднесе. Никога не е прекалено късно да бъдеш щастлив.

Цветелина Велчева ©