При някои хора линиите на сърцето на лявата и на дясната длан се допират, когато ги поставят една до друга. При други едната линия е разположена съответно по-високо или по-ниско от другата. Какво означава това според хиромантията?

Линиите на ръката говорят за личността на човека повече, отколкото мнозина осъзнават. В края на краищата всеки от нас има свой индивидуален отпечатък.  Изкуството за гадаене по линиите на ръката се нарича хиромантия и води началото си от Китай или Индия.

Различните линии са толкова променливи, колкото и самият живот. Защото така, както човек се променя в хода на живота си, така и линиите изведнъж може да станат накъсани и неравни. Неслучайно казват, че дланта е огледалото на личността.

При това особено значение се придава на линията на сърцето. Тя показва как човек борави с емоциите си и какво е отношението му към партньора, семейството или приятелите. Ако линията е ясно изразена, това означава, че човекът често реагира спонтанно и обича да се къпе в светлините на прожекторите.

Линията на сърцето започва в края на дланта под кутрето и върви към показалеца.

Дългата врязана линия говори за силни страсти и дълбоки чувства. Колкото е по-права, толкова по-сериозен и делови е човекът. Ако е заоблена, това показва непостоянство на чувствата. Късата и повърхностна линия не бива да се тълкува като лош знак. Притежателите й са духовни личности и се нуждаят от уединено място, където да странства душата им: например уютно кътче в градината или на балкона. Пробвайте, наистина действа!

Поставете дланите си една до друга, така че връхчетата на кутретата да са на еднаква височина. Разгледайте линиите на сърцето и вижте как са разположени. Ето какво издават те за любовта и брака:

1. Линиите на двете ръце се засрещат

Когато линиите ви на сърцето са на еднаква височина (виж снимката горе), това означава, че сте спокойни, мекосърдечни и състрадателни личности. Уравновесени сте и мразите големите, внезапни промени. Вероятно ще се омъжите за човек, който подхожда на семейството и приятелите ви и се ползва с тяхното одобрение.

2. Линията на дясната ръка е по-висока от линията на лявата

Ако линията на сърцето на дясната ви ръка е по-висока от линията на лявата, значи сте много мъдри и сте изпреварили времето си. Чувствате се привлечени от древни души. Независими сте и не се влияете от чуждото мнение. Преценявате и съдите за нещата и хората само по това какви са в действителност. Не се нагаждате към очакванията на другите. Възможно е да заживеете с доста по-възрастен партньор и да намерите спокойствие с него.

3. Линията на лявата ръка е по-висока от линията на дясната

Ако линията на сърцето на лявата ви ръка е по-висока от линията на дясната, значи сте силни и независими и не се страхувате от предизвикателства. Търсите дива и страстна любов. Мъжът до вас също трябва да бъде самоуверен и да изглежда добре.  Възможно е да се спрете на по-млад  партньор или на истински ексцентрик.