Разликата в дължината на показалеца и средния пръст показва дали сте верни на партньора си или сте склонни към изневяра. Британски учени са установили тази невероятна взаимовръзка.  

Не е за вярване, но според някои изследователи действително можем да познаем по пръстите си дали и доколко сме предразположени към изневяра. Дали се хвърляме от афера в афера, или сме женени от 20 години, без да сме изневерили нито веднъж, зависи от количеството тестостерон, което получаваме като плод в утробата на майката.

Но кои точно пръсти издават изневеряващия тип? Това са показалецът и средният пръст.

Учени от университетите на Оксфорд и Нортумбрия  са публикували в списание „Байолъджи летър“ изследване, в което обясняват: „Колкото по-къс е показалецът в сравнение със средния пръст, на толкова по-високи нива тестостерон вероятно е бил изложен човекът в майчината утроба“.

Повече тестостерон означава по-голяма склонност към изневяра. Тази взаимовръзка е известна от по-ранни изследвания и се отнася както за мъжете, така и за жените.

За целите на изследването учените са разпитали 575 северноамериканци и британци за отношението им към неангажиращия секс. Накрая разгледали снимките на ръцете на около  1300 англичани.

Във всеки случай учените предупреждават, че не бива да се съди за верността на даден човек единствено по дължината на тези два пръста. В края на краищата човешкото поведение се обуславя от много други фактори.