Днес сме ви подготвили загадки, които ще подложат логическата ви мисъл на изпитание и ще проверят до колко умеете да обръщате внимание на малките детайли.

1. Разгледайте добре картинката по-горе и се опитайте да отговорите на следните въпроси:

В коя посока тече реката?

Плават ли плавателни съдове по нея?

Колко време ще расте слънчогледът?

Кога ще изсъхнат дрехите?

До кой град лети хеликоптерът?

2. Вижте тази илюстрация. Какъв е финалният резултат от мача?

3. Открийте седемте грешки в тази картина.

4. Намерете кода

Сериен убиец е отвлякъл мъж. На жертвата си е казал, че ако успее да разбере тайния код, няма да пострада. На снимката има табела с течна отрова, кибрит със само една клечка, чаша и парче лимон. Кодът е написан под отровата и жертвата трябва да я премахне, за да го намери. Има само една минута, за да го направи, но не може да докосне или да премести чинията. Как може да го направи?

5. Бягството

Трима мъже са отвлечени и заключени в една стая. Единственият начин да избягат е чрез прозореца над тях. Ако поне един от тях може да избяга, ще се обади в полицията. Покачили са се на раменете си, но този, който е най-горе, е нисък и не достига прозореца. Какво трябва да направят?

6. Правилният въпрос.

На двама затворници им е казано, че имат шанс да бъдат свободни. Има 2 врати и охрана близо до всяка врата. Единият пазач е лъжец, а другият винаги казва истината. Едната врата води до свободата, а другата ще ги доведе до екзекуция. Затворниците могат да говорят само с един охранител и да зададат само един въпрос. Какво трябва да попитат, за да се спасят?

7. Кой е победителят?

Някога живял един възрастен цар, който имал само една дъщеря. Много принцове искали да се оженят за нея и тя поиска да преминат през изпитание. Дала семе на всеки от тях и казала, че принцът, който отгледа най-голямото растение, ще ѝ стане съпруг. 3 месеца по-късно всички принцове се върнали с растенията си. Един обаче имал празна саксия. Изненадващо, принцесата го избрала. Защо?

8. Кой е убиецът?

Ан, Дан, Бил и Джош са четирима приятели. Един от тях е сериен убиец. Ан и Дан се срещат преди 2 месеца и се влюбват от пръв поглед. Миналата нощ Бил се е разхождал с един от невинните. Ан и Джош празнували Коледа заедно. Дан познава убиеца от училище. Миналият месец убиецът е бил парализиран от кръста надолу. Кой е убиецът?

Успех!

Ще намерите отговорите на следващата страница.