Има неща, които отличават жените и заради които мъжете им се възхищават: те могат едновременно да приказват и да вършат всякаква друга работа,  раждат деца и демонстрират организаторски способности. Но следните десет навика просто не се побират в главата на мъжа:

1. Дамските им чанти винаги са претъпкани

Това наистина е така, но защо ли? Ако човек иска да е подготвен за всичко и същевременно да изглежда възможно най-добре, някои неща са направо незаменими! Очна линия, спирала, пудра, хартиени кърпички, слушалки за уши, портмонето и смартфонът, огледалце, тефтерче, химикалка, ключовете от дома, ключът от колата, МР-тройката, електронният четец (или книгата), дезодорант, дъвка, крем за ръце, конец за зъби, таблетки срещу главоболие, анкерпласт… Бъдете честни: как мъжете изобщо оцеляват без тези жизненоважни вещи? 

2. Харесват селфита

Всеки ден изразходват много време, за да изглеждат добре. Срамота, ако тази красота не бъде увековечена, нали? И след като най-после (след опит № 15) е останала доволна от външния си вид, селфито обезателно трябва да бъде качето във Фейсбук.

3. Обичат да седят в кафенета

Разбира се, нищо не им коства да си направят кафе и у дома, но в кафенето горещата напитка определено има различен вкус. Само там те обслужва симпатичен сервитьор, можеш да наблюдаваш останалите клиенти и сама да се покажеш с нова прическа или красива дреха. За предпочитане е дамите, които обичат да флиртуват, да посещават заведението сами. Иначе най-добрата приятелка ще им бъде конкуренция.

4. Любимите им обувки са балерините

Ако мъжете нахлузват все същите износени маратонки, когато излизат, то жените умират за своите балерини. Те са небрежно-елегантни и подхождат както на поли, така и на панталони. През деня могат да се носят в офиса, а вечер в ресторанта. Освен това са удобни, лесни за обуване и събуване и излагат на показ красивото нежно краче на дамата. Как при това положение да не са любимите й обувки?!

5. Нанасят туш на миглите си с отворена уста

Наистина нямате особено интелигентен вид, докато извършвате процедурата, но за „шарановия поглед“ при нанасяне на спиралата има основателна причина: лицевите мускули са толкова подвижни, че позволяват най-различни мимики, но е трудно да се отпуснат по команда в определена област (например околоочната). Отварянето на устата автоматично  опъва  мускулите около очите, уголемява ги значително и улеснява нанасянето на туша. Освен това е крайно неестествено да се обработва окото с чуждо тяло, затова неволно се напрягаме. А че устата и езикът мърдат по особен начин при силна концентрация, е известно на всички.

6. Вечер си лягат със смартфона

Хвърлянето на още един поглед преди сън е задължително: може би някоя приятелка има проблеми, които трябва да бъдат обсъдени във Вайбър? Или пък любимият е изпратил мило послание за лека нощ? Какво се е случило, след като за последно сте надникнали във Фейсбук, Туитър или Инстаграм? Съществува ли още вселената? Как не разбират тези мъже, че трябва непременно да го узнаете непосредствено преди лягане и след събуждане?

Опала: От научна гледна точка точно по тази причина смартфонът няма работа на нощното шкафче.

7. Одумват дори най-добрата си приятелка

Колкото и да я обичат и да споделят с нея всичките си грижи и проблеми – понякога дамите трябва „да изпуснат парата“ и по отношение на най-добрата си приятелка. Жените по принцип клюкарстват – това е в тяхната природа. Но то не е непременно нещо лошо, както гласи клишето, а показва, че проявяваш интерес към другите. Да говориш за някого е едно, а да говориш ПРОТИВ него – съвсем друго. Така че когато обсъжда с общи приятели своята най-добра приятелка, тя не го прави непременно със злоба.

8. Обичат да намъкват ризата или суичърта му

Жената облича с удоволствие дрехите на приятеля си. Те винаги са й големи и по тази причина извънредно удобни; освен това ухаят прелестно на любимия. Ако той й услужи със суичърта си в някой мързелив ден, тя може уютно да се сгуши в него. Ако пък го наметне на раменете й в прохладна лятна вечер, това е чудесен начин да й покаже, че двамата си принадлежат.

9. Вечно са недоволни от фигурата си

Ето това мъжете така и няма да проумеят. Техните тлъстинки са разпределени върху тялото по съвсем различен начин. А при жените не само коремът, но и краката и дупето трябва да изглеждат съблазнително. Но дори с тях всичко да е наред, със сигурност ръцете са тези, които им създават проблеми. И когато отслабват, не намалява обиколката на талията, където се е трупнало някое и друго излишно килце,  а или бюстът им се спаружва, или бузите им хлътват. Истински ужас!

Цветелина Велчева