Неидентифициран вирус стотици души в Ухан – най-населеният град в централен Китай.

До момента са потвърдени най-малко 59 случая. 7 от пациентите са с опасност за живота. Още 163 души са под медицинско наблюдение, след като са влезли в контакт със заразените.

До момента няма смъртни случаи. Въпреки това мистериозното заболяване е поставило цяла Азия под тревога.

За пръв научихме за вируса през декември, като първоначално се смяташе, че става дума за вируса на ТОРС, който в началото на века предизвиква пандемия из целия континент. 

Вирусът на ТОРС се разпространява из 37 страни по цялото земно кълбо, засяга повече от 8000 души и причинява смъртта на общо 774 заболели в периода от ноември 2002 г. юли 2003 г., съобщава Vesti. Болестта се проявява със симптоми като висока температура, кашлица, главоболие, виене на свят и други.

В неделя властите в град Ухан обявиха, че са изключили възможността за това мистериозната болест да е вирусът на ТОРС, коронавирусът на близкоизточния респираторен синдром, нито птичи грип.

Вирусът на ТОРС се разпространява из 37 страни по цялото земно кълбо, засяга повече от 8000 души и причинява смъртта на общо 774 заболели в периода от ноември 2002 г. юли 2003 г.

Болестта се проявява със симптоми като висока температура, кашлица, главоболие, виене на свят и други.