Ако ви се струва, че не сте там, където ви се е искало да бъдете преди години, вероятно размишлявате защо събитията са се стекли така и защо сега сте в тази позиция. 

Хиляди хора по света не са така успешни в редица отношения, както в действителност може да бъдат, според Лоли Даскъл - президент на американската компания Lead From Within и автор на в сайта на сп. Inc. По думите й, има поне 13 много често срещани причини за това. Всеки може да помисли дали някоя от тях не го възпира и да бъде откровен със себе си, а след това да предприеме нещо - не просто да размишлява, но и да има последвали действия за промяна. Накратко, ето какви са причините. 

Спънка No.1Хиляди хора не вярват истински в себе си и своите сили. 

Причина No.2Негативно мислене. Липсата на вътрешен оптимизъм и вяра в по-доброто бъдеще, дори то в момента да изглежда невъзможно, е много честа причина за блокирането на житейското развитие. 

Проблем N.3Следват пътя с най-малко съпротивление. Понякога само защото ни е трудно продължително време не означава, че успяваме. Нужни са усилия да се предприеме нещо и борба то да се постигне. Всеки вид лично постижение е победа от една лична битка. Помнете: Успехът няма да дойде сам при вас, вие трябва да бъдете проактивните, да излезете навън и да организирате нещата да се случат. 

Спънка No.4Изгубили са представа сега какви са целите им. Носят се по течението. Забравили са да мечтаят. Чувстват се стари. 

Причина No.5Прекарват твърде дълго време в адаптиране към нещата наоколо. Мързелът е задължителна съставка в рецептата на повечето провали. 

Проблем No.6Чакат перфектния момент. Реалният свят не възнаграждава перфекционизма, той се отплаща на хората, които в крайна сметка вършат нещата както може. 

Спънка No.7: Лесно се разсейват. Това често успява да попречи на действията им. 

Причина No.8Мислят за страховете си. Страхът иска едно нещо от човека: да забрави всичко, да си представя само страшното и да бяга бързо. Но ако искат да успяват, хората трябва да правят нещата, които ги плашат, а понякога дори и ги ужасяват. Защото всичко, което искаме, е от другата страна на страха. 

Проблем No.9: Вкопчили са се за нещо, като има нужда да го освободят и да се освободят от него. Да прекъснат тази връзка. Разивитето не означава да забравяш, то значи да се поучиш от случилото се и след урока да отправиш поглед напред, към новите хубави моменти и новите педизвикателства. 

Спънка No.10Оправдават се. Вместо да вземат решения, да посочват избори и да преодоляват проблеми. 

Причина N.11: Игнорират интуицията си. Вътрешният им глас им говори и те не го слушат. 

Проблем No.12Излишно усложняват много неща. Ако смятаме, че сме изгубили властта си или контрола над нещо, нищо не би ни изглеждало просто. Като се освободим от усложняването, достигаме до същината на проблема. 

Спънка No.13Чакат разрешение. 

Мениджър Нюз