София Диша е мултижанров фестивал за градска култура, който всяка година освобождава няколко централни улици и булеварди от градско движение, за да направи място за културата и срещите на хората в града. Там е и мястото за среща с български художници, артисти и дизайнери. Представяме ви Crupon: работилница за ръчно изработени сандали и аксесоари.

 Аз съм ... Димитър Недялков и съм завършил Hogwarts (училище за вълшебства), в момента работя по специалността си.  В свободното време слушам музика и гледам късометражни филми.  Често си мечтая всичко да се получава малко по-лесно. Скоро научих, че да бъдеш свободен е незаменимо, без офис кариера и фиксирано работно време. Почивам си,  когато попадна на ново и непознато място.  Искам да променя отношенията на хората в България един към друг. Искам да се обичат, да си прощават, да бъдат малко по-положителни, да вярват че мечтите се сбъдват стига да ги искаш много силно, поне няколко пъти на ден да чувам с усмивка извинявай, заповядай,  благодаря ... да пречупя зависта. Да няма никакво двуличие и всички отношения да бъдат чисти и естествени. Да се дава шанс и вяра в младите хора дори и при най-щурите им идеи ...

Как ви хрумна да изработване обувки?

През 2012г. по време на една разходка ... и всичко стана лавинообразно. Вече сме на 3 континента.

Имате ли профил на вашите клиенти?

О да, едни такива вълшебни и специални джуджета, които можеш да ги откриеш на всякъде. Пътуващи, мечтаещи, създаващи ... просто сродни души.


Имате ли бизнес план и как изглежда той?

Имаме, представете си фигурки и диаграмки на половин страничка в джобно тефтерче Moleskine.


Какво е важно за вас във вашата работа?

Когато правиш нещо с ръцете си на първо място е удовлетворението на клиентите.  Когато клиент се върне за втори или трети чифт е незаменимо. Дава ни сили да продължим.


Откъде черпите вдъхновение?

Вече не вярвам във вдъхновението, а в крайните срокове.  Когато няма време, енергията е друга и всичко се нарежда.


За първи път ли участвате в София Диша, харесва ли ви фестивала?
Невероятни почитатели сме,  София се променя.  Участваме от първото издание, като неизменна част от публиката. Иначе да, тази година за първи път ще представим нашите продукти.

Щандът на Crupon ще откриета в Базарната зона, по време на София Диша 2016 г., на 7 август, на ул. „Иван Денкоглу“, от 16:00 до 22:00 ч.

Gallery

Crupon

Gallery

Crupon