Когато стане дума за качествата, които търсим и искаме, за да намерим желания партньор, привлекателният и секси външен вид е първото, което идва наум. Чувството на привличане, това е „химията“ или „искрата“, което ни мотивира да искаме да сме с даден човек – и той да иска да е с нас.

Но какво прави един човек привлекателен? Външен вид, ресурси, поведение, интелигентност, или нещо по-уникално и специално? С малко усилие, можем да се сетим за човек, който е привлекателен по всяка от тези причини. Дори да имаме предпочитан „тип“, рядко имаме ясна идея какво прави даден човек привлекателен за нас – и защо.

Всъщност има различни типове привлекателност и начините, по които всеки от нас решава и умее да постигне това, зависят от собствения му характер и от типа връзка, която търси.

Физическа привлекателност: Да изглеждаш секси

Всички знаем, че външният вид е важен. Това, което повечето хора не осъзнават, е че външният вид е повече или по-малко важен в зависимост от това какъв тип връзка търсите. И какво друго внасяте в общуването с партньора си. Обикновено краткосрочните и по-концентрираните върху секса връзки изискват най-много физическа привлекателност, която губи своята важност със задълбочаването на близостта, споделянето и дългосрочната подкрепа.

Във всеки случай физическите черти, които са най-привлекателни за другите, са тези, които са най-добър индикатор, че сме здрави и във форма. И тъй като тези черти се променят с времето, предвид здравословното ни състояние, това означава, че най-привлекателните черти са и тези, върху които имаме най-голям контрол. Добрата хигиена и физическите упражнения са по-важни от перфектния бюст и най-симетричния нос.