Стивън Нелмс и съпругата му Глори са заедно вече 3 години. Когато синът им Есра се ражда, двамата решават, че Глори ще напусне работа, за да посвети цялото си време на детенцето.

Преди време Стивън написа трогателен пост в своя блог, посветен на жена му. За отрицателно време той стана популярен в цялото интернет пространство. И има защо.

„От известно време насам мисля по този въпрос. Съпругата ми се грижи за дома ни и отглежда нашия син. Но аз не мога да си я позволя. Сменя му пелените, храни го, играе си с него, приспива го и го утешава, когато е разстроен. А това е само началото.

Разбира се – напълно естествено е, когато си родител, да се грижиш за собственото си дете. За тези услуги обаче се заплаща, при това значително."

Стивън изчислява колко струва работата на жена му за една година:

- В САЩ средната месечна заплата за бавачка на пълен работен ден е 705 долара или 36 660 на година.

- Цена за почистване на дома – от 50 до 100 долара на седмицата или 5200 на година.

- Хора, извършващи персонално пазаруване – по 65 долара на час за 4 часа на седмица – 13 520 на година.

- Личен готвач – 240 долара на седмица, 12 480 на година.

- Финансов асистент, който се занимава със сметките на къщата и бюджета печели средно по 15 долара на час. За пет часа в седмицата – 3900 на година.

- Професионални интеракции (например бизнес вечери) с личен асистент ще струват 75 долара на час. За четири часа общо – три пъти в годината: 900 на година.

- Пране – 25 долара на седмица, 1300 на година.

„Общо годишната й заплата възлиза на 73 960 долара. Обективно погледнато – при положение, че заплащането е на едно доста обидно средно ниво – не мога да си позволя съпругата си.

А да не забравяме, че тя не си е взела болнични с детски, няма неплатен отпуск. Всичко това са облаги, които биха донесли на някого над 70 хил. долара на година.

Срам ме е, че някога съм я накарал да се чувства виновна за това, че си е купила нещо за себе си. Срамувам се от факта, че тя няма чувството, че има същото право над нашия доход като мен самия.

Обича ме, обича нашия син, нашето семейство. Очевидно не върши всичко това заради заплащането или заради някакво признание. Но със сигурност няма нищо лошо в това да знае, че всичките й усилия на майка, грижеща се за детето вкъщи, биха й докарвали два пъти повече пари от моя собствен доход.

И така, по един наистина странен начин, това е моето „Благодаря“. Ценя те изключително много като моя съпруга, като майката на моето дете, като човек, който винаги ми пази гърба. Ти си по-безценна от рубини. И аз не мога да си те позволя.“