Според някои учени вероятността за развод при женена двойка, която гледа порнографски филми, се увеличава двойно. Нека уточним обаче, че проучването се отнася за онези двойки, които гледат поотделно филмите за възрастни, а не заедно.  

Сигурно всеки човек в един или друг момент от живота си е проявявал интерес към тази област от филмовата индустрия. Интересно как този невинен грях може да се отрази на брака до такава степен, че да стане причина за развод? Ето на какво се дължи това, категорични са учените.

- Ако гледате тайно от партньора си;

- Ако партньорът ви не одобрява тези филми, но вие въпреки това ги гледате;

- Ако партньорът ви приеме гледането им като изневяра;

- Ако очаквате партньорът ви да се превъплъти в герой от тези филми;

- Ако решите на своя глава да опитате изненадващо в леглото някоя от позите и накарате партньора ви да се почувства неудобно.

Семейните консултанти споделят, че най-честият проблем на една двойка, когато стане въпрос за тази деликатна тема, не е, че някой от двамата гледа такива филми, а че е излъгал или скрил. Както виждате, в основата на всички конфликти в крайна сметка се оказват лъжата и прикритостта. Здравите семейни отношения не предполагат живот на монашески начала, а съвместно доверие, разбирателство и толерантност. Ако вие сте почитатели на такъв тип филми, но партньорът ви не е, опитайте се да постигнете някакво компромисно решение, като му обясните защо за вас това е важно. Същото се отнася и ако сте в ролята на този, който е превърнал темата в табу. Никой проблем не е бил решен с мълчание. 

Всяка двойка има нужда от разнообразие. Колкото повече новости (по взаимно съгласие) внасяте в интимните си отношения, толкова по-здравословен и дълъг сексуален живот ще имате, а според специалистите това е необходима част от щастливия брак. Важното е да споделяте преживяванията си и да се забавлявате.

Цветелина Велчева по материали от Brightside