Желанието за секс е повлияно от различни фактори – дори от цвета на спалнята. Кой цвят се грижи за по-активен любовен живот и кой го спъва, ще научите тук.

Цветовете в спалнята несъзнателно допринасят за възход или спад на еротичното настроение. Според психолога Лий Чембърс има един цвят, който сред много други се възприема като особено романтичен и стимулира половия живот. Същевременно други два цвята постигат точно обратното и са истински страстоубийци.

Червеното стимулира еротиката в спалнята

Искате ли повече плам и романтика в спалнята, наблегнете на червеното. По традиция червеният цвят се свързва с любовта и страстта – ако боядисате стените на любовното си гнездо в някой от различните му оттенъци, за миг ще му придадете кокетна интимна атмосфера. Доказано е също, че червеното повишава кръвното налягане и сърдечната честота. Ето защо то не само ще засили възбудата, но и ще стимулира еротиката. Впрочем не е добра идея да изберете за спалнята  крещящо червено, тъй като мнозина възприемат този цвят като прекалено агресивен. За предпочитане е да се спрете на бледи или тъмночервени нюанси. Според Чембърс особено подходяща за спалнята е червеникавата боя „Червена земя“. Разбира се, бихте могли да създадете чувствена атмосфера и като наредите например виненочервени възглавници покрай стените. Изберете тоналността, която ви импонира най-много, и действайте.

Внимание, бялото и сивото убиват еротичното настроение

Да, правилно прочетохте. Белите и сивите стени на спалнята действително потискат подсъзнателно желанието за секс. Прекалено светлото излъчване на бялото прави стаята да изглежда студена и стерилна и еротиката отива на кино. Сивото пък буди асоциация с учреждение или създава впечатление за официалност. Как това да не убие всяка спонтанност и любовен порив?

Съвет. Ако точно сега не ви е до боядисване, може да разведрите обстановката в спалнята с няколко цветни акцента тук-там. Какво ще кажете за шарени възглавници, разхвърляни на земята, зелени растения или скрин във весел цвят?