Вечеря на свещи, многозначителни погледи, романтична атмосфера… За мнозина ресторантът е предпочитано място за първа среща. А и защо не? В края на краищата обстановката предразполага да се отпуснете и опознаете по-добре. А в добавка ще ви поднесат вкусно ядене и хубаво вино. Звучи идеално. Но за да не развалите впечатлението, ще ви издадем няколко трика, с които да го убедите, че вие сте „неговият човек“. И не, не става дума за чувството ви за хумор, интелигентността или умопомрачителния ви тоалет. Според изследванията определени ястия въздействат особено привлекателно на силния пол. Изборът на храна е решаващ не само за вкусовете ви, но издава и нещичко за характера и предпочитанията ви. Дори не сте предполагали, нали?

1. Месни блюда

Мъжете обичат месо, както и жени, които също го обичат. Поръчвате си рамстек с лук и пържени картофки? За него това сигнализира, че сте непринудени и земни личности. Ядете каквото искате, на чисто сте със себе си и не се опитвате да се преструвате за пред другите. Мъжът, който ви е поканил, веднага ще разбере, че не е нужно да си поръчвате салата, за да го убедите, че се храните здравословно. Със самоувереното си поведение ще наберете много точки в сферата „потенциал за връзка“. Вие сте онова другарче, с което може да ходи за риба или на мач с него и няма да пожали сили понякога да носи тежките торби с покупки.

2. Риба и морски дарове

Известно е, че мъжете обичат храната. Ако му покажете, че сте отворени за кулинарни експерименти, ще се издигнете в очите му. Много жени не обичат риба или се мръщят на раци, октоподи и прочее морски специалитети. Всъщност жалко, защото много мъже харесват средиземноморската кухня. Освен това рибата е богата на ценни белтъчини и здравословни мазнини. С други думи, ако му правите компания в избора на рибно ястие, ще го убедите, че кипите от енергия и не се чувствате уморени след ядене.

3. Екзотични ястия

Човек е това, което яде. Стара, но точна мъдрост! Изборът на храна издава много за вас и предпочитанията ви. Жени, които на първа среща опитват нещо ново, а не се спират веднага на салата „Цезар“, правят особено добро впечатление на мъжете. Това им сигнализира: тази жена е отворена за нови неща и приключения. С нея положително няма да е скучно! Вместо да отидете на италиански ресторант за първата среща, предложете му да посетите някой суши бар, където сервират екзотични храни и напитки. Определено ще събудите интереса му!

4.Салати

Едно трябва да ви е ясно. Салата със салата не си приличат. Тук мненията се разминават, но по принцип салатата не е лош избор за първа среща. Какво му сигнализирате с това? Храните се здравословно и следите за фигурата си. Но внимание: с няколко листа маруля, в най-добрия случай без дресинг и хляб, по-скоро няма да спечелите точки пред него. Защото кой мъж не обича да хапва пица, докато гледа Нетфликс? С такава жена обаче това няма как да стане. Ето защо внимавайте каква салата ще си поръчате – най-добре да е гарнирана с няколко къса пилешко,  скариди, тофу или други вкусотии. Така той поне ще знае, че не броите стриктно всяка калория…

5. Вино

Виното винаги е добър избор за първа среща. Разбирате от вина? Чудесно, тогава изберете и за двамата – така ще блеснете пред него с познанията си и ще проявите инициатива. Тъй като и двамата сте малко напрегнати на първата среща, чаша вино ще ви отпусне и ще разведри атмосферата. Но внимавайте: алкохолът може лесно да ви опие и определено няма да сте приятна компания, ако накрая започнете да си плетете езика!