Около женската еякулация кръжат всевъзможни митове. Темата за т.нар. скуъртинг се обсъжда едва отскоро, но е доказано е, че чрез определени техники жените могат да отделят бистра до млечно-бяла течност по време на секс. Наистина, тя излиза от пикочния канал, но иначе няма нищо общо с урината. За разлика от западните страни женската еякулация от векове се приветства в държави като Япония, Индия и Руанда. Най-вече в Африка техниката, която води до скуъртинг, се предава от поколение на поколение.

В Руанда например съществува специален метод, наречен куанза. Той почива на древна легенда, според която една царица помолила един от стражите си да спи с нея в отсъствието на съпруга й. Когато стражът се разтреперал от страхопочитание и страх, възбуденият му пенис се ударил във вагината на царицата, вместо да проникне в нея. Тя намерила това за много стимулиращо и отделила голямо количество течност, която по-късно нарекли „водата“. В съвременна Руанда е напълно нормално мъжът да се посвети първо на женския оргазъм, преди самият той да стигне до кулминацията. Мъже, които довеждат жената до скуъртинг, им помагат – преведено буквално – „да намерят водата“. Сексуалният експерт от Руанда Вестине Дусабе съобщава, че над 90% от жените са успели да еякулират с техниката куанза. Ето как действа тя:

Жената се отпуска изцяло и или лежи с разтворени крака, или седи, а може и да стои права. Мъжът прониква няколко пъти в нея с върха на пениса, като непрекъснато го изважда. (Като алтернатива може да се използват пръстите или секс играчка.) Накрая той поема върха на пениса между палеца и показалеца си и ритмично потупва с главичката му вагината. Първо външните срамни устни, после вътрешните и входа на влагалището и накрая клитора. В началото мъжът трябва да действа бавно, като постепенно засилва ритъма и силата, за да стимулира оросяването, което да направи оргазъма по-интензивен.

От време на време е позволено и краткото проникване или триене, но фокусът трябва да е върху потупването. С малко упражнение то ще започне да се изпитва като вибриране. За жената е важно да се отдаде на усещането и да притисне малко, когато почувства, че е готова да еякулира. Отначало чувството може да е необичайно, защото прилича на уриниране. Но си заслужава да се изпробва, тъй като може да бъде извънредно освобождаващо и дори да доведе до множество оргазми. С куанза всяка жена може да изпита влажното удоволствие.