Ново изследване си поставя за цел да открие най-добрата секс поза, в която хетеросексуалните жени могат да достигнат до оргазъм. То, разбира се, не е лишено от недостатъци, но и минали изследвания достигат до сходни заключения. А именно – това е добрата-стара мисионерска поза (стига под задните части на дамата да е поставена възглавница, която да повдигне леко таза ѝ).

Авторите на новото изследване, публикувано в изданието Sexologies, са двама изследователи от частна гинекологична клиника в Ню Йорк. Те определят „най-успешната“ поза за достигане на оргазъм, като се фокусират върху кръвоносния поток в клитора както преди, така и след сексуалния акт в пет различни пози.

Секс позите са лице в лице/жената отгоре, седнали/лице в лице, лице в лице/мъжът отгоре (с и без възглавница) и коленичене/проникване отзад.

Изследователите откриват, че кръвоносния поток в клитора се увеличава във всяка една поза (с изключение на последната – т.е. кучешката). Освен това става ясно, че лице в лице/мъжът отгоре (т.е. мисионерската) с възглавница под таза на жената, раздвижва най-успешно кръвта в клитора.

Виж още: Тези 3 действия са ключови, ако искате една жена да стигне до оргазъм

„Колениченето с проникване отзад произвежда най-малък директен клиторен контакт. В резултат на това увеличението на кръвоносния поток в сравнение с позите лице в лице е минимално“, пишат авторите.