Здравословната увереност в себе си е нагласа, към която всички се стремим. Много от нас полагат неистови усилия да я придобият, докато при други изглежда като втора природа. Какви са техните тайни? Нека видим…

1. Мислете за увереността като мускул, който се тренира

Замислете се за хората, които познавате. С какво се отличават най-уверените? Те едва ли са специалисти по всичко. И едва ли винаги са имали самочувствие. Увереността изисква да се посветиш на нещо със страст и отдаденост, за да станеш наистина добър. Замислете се за нещата, които обичате да правите. По всяка вероятност това са неща, в които сте добри. Отделяйте повече време за тях. Упражнявайте се – ставайте все по-добри. Тренирайте мускула на увереността.

2. Каквото и да правите, опростете го

Много хора, които не са достатъчно уверени, правят нещата по-трудни, отколкото е нужно – и така лесно се провалят. Като се стремите да правите всичко по възможно най-простия начин, по-лесно изграждате вяра в себе си. Простотата е много по-близо до съвършенството.

3. Грижете се за тялото си

Изглежда очевидно – затова е изненадващо колко много хора пренебрегват грижите за здравето си. Когато се тъпчеш с хамбургери и чипсове, не можеш да се чувстваш добре отвътре. Увереността да знаеш, че даваш на тялото си качествена храна – плодове, зеленчуци, цели зърнени храни – не може да се замени с нищо друго. Същото важи и за движението – заседналият живот е перфектната рецепта за лошо самочувствие. Не търсете спортни постижения, а движение, което ви доставя истинско удоволствие.