Хората обикновено съдят другите по начина, по който се държат, говорят, обличат или изкарват прехраната си. Социалният статус и "картината" са всичко. Повечето хора нямат достатъчно време или желание да се замислят, да се вгледат по-дълбоко, да разберат даден човек.

Колкото и да е тъжно да се признае, това е вярно. Факт е, че живеем в "осъждащо" общество, което почти всяка минута изпитва всеки: "Ти като всички останали ли си? Усмихнат ли си, успешен ли си, вървиш ли в крак с редиците от мотивирани по същия начин и "удобни" хора?"

Нашето общество е станало прекалено критично. Ако не се "впишем" в него, неминуемо ще бъдем съдени. Какво да правим? Трябва ли да изберем пътя на най-малкото съпротивление и да станем такива, каквито искат да бъдем (или да се преструваме на талантливи, което рано или късно така или иначе ще ни омръзне), или все пак да бъдем себе си, рискувайки да не оправдаем нечии очаквания, да предизвикаме неразбиране и отхвърляне?

Решението зависи от вас. На някои хора им е удобно да бъдат като всички останали и това е техният избор, а някои винаги остават себе си. Проблемът е, че силните личности, които не се огъват пред света, често се чуват като грубияни. Те биват осъждани, с тях е трудно да се работи. Те обаче не се интересуват много от мнението на другите: винаги и при всякакви обстоятелства ще действат в съответствие със своята гледна точка.

Затова поведението на такива силни личности е плашещо. Въпреки че не представляват абсолютно никаква заплаха, те винаги могат да отстояват себе си и това, в което наистина вярват.

За съжаление в свят, в който всичко е пропито с тревога и страх, силните черти на такива хора се приемат за грубост и невъзпитаност. В резултат на това те се разглеждат като източник на опасност.

И то без причина. Защото страхът не бива да е от директни и честни (към себе си и към другите) хора, а от фалшиво милите, които при първа възможност ще ви забият нож в гърба.

За да разберете по-добре какво се крие зад твърдия външен вид на силните (и следователно - плашещи) хора, ето 10 страхотни черти от характера им. В същото време ще можете да определите дали вие самите принадлежите към такъв тип - не най-"удобен", но наистина достоен за възхищение.

"Плашещите" хора са изненадващи:

1. Надеждност

"Най-успешните хора, които познавам, са и най-надеждните." - Уейн Джерард Тротман.

Те не се глезят и не се опитват да бъдат харесвани, а просто винаги се стараят да бъдат честни и отговорни. Между другото, именно тази черта им помага да постигнат успех не само в професионалния, но и в личния си живот. Например ако обещаят да направят нещо, те ще удържат на думата си независимо какво им струва това.

2. Честност

„Трябва да се научиш да бъдеш откровен със света: откровенността е дете на честността и смелостта" - Робърт Е. Лий.

За щастие, тези хора нямат нужда от уроци по честност, защото са от онзи рядък тип, който е достатъчно смел, за да каже това, което мисли, без да се страхува от евентуални последствия или реакциите на другите. Те казват истината в очите, не за да обидят някого или да го унижат - просто вярват, че лъжата е нещо нередно. По-добре е да чуеш горчивата истина, отколкото да живееш в лъжи и илюзии, нали?

3. Винаги са отворени за нови неща

"Отървете се от предразсъдъците. В противен случай никога няма да постигнете истински успех" - Марта Стюарт.

Тези хора всъщност винаги са отворени за нови гледни точки и нови преживявания. Те се опитват да се възползват максимално от всяка възможност, която се появи на пътя им. Това често не се разбира от мнозина, дори е досадно. Ако решат да "летят до Марс" - това ще се случи при всякакви метеорологични условия. Тяхната амбиция и решителност плашат другите, но това не е причина да се спрат!

4. Ненадминати са в способността си бързо да намират правилните решения

Тези хора са уникални и с това, че винаги намират най-добрите решения. Дори и в най-безнадеждните ситуации. Работата е там, че те притежават една много добра черта - никога не се спират на проблемите и не се оправдават. Вместо това просто вършат каквото е необходимо. Естествено, този тип поведение плаши слабите хора.

5. Желязна воля

"Животът е пълен с щастие и сълзи; бъдете силни и имайте вяра" - Карина Капур Хан.

Без значение как се развиват обстоятелствата и колко невъзможно изглежда нещо, такива хора никога не се съмняват, че в крайна сметка всичко ще бъде наред. Вярата е тяхната пътеводна звезда и гаранция за успех. Освен това не приемат трудностите твърде сериозно, осъзнавайки, че така работи животът: бялата ивица се заменя с черна, а след това - обратното.

Вместо да страдат и да се самосъжаляват, те се борят и преодоляват трудностите - стъпка по стъпка. Те никога не се отказват, защото не допускат дори самата мисъл за поражение. И това дава резултат - те побеждават!