И заживели щастливо до края на дните си – за съжаление в реалния живот това е невъзможно. За да бъдем честни, съжителството между мъжа и жената нерядко има повече общо с Куентин Тарантино, отколкото с Уолт Дисни. Защото рано или късно неизбежно възникват проблеми… Ето петте най-чести, които почти всички двойки познават:

1. Приказката няма щастлив край

Хубавото на филмите е, че след сватбата или най-късно след размяната на няколко нежни думи се занизват финалните надписи…. В действителния живот обаче след тях неизменно следват не толкова любезни диалози, а понякога възникват сериозни кризи. После – дано! – отново настъпват добри времена… Да се приемат тези криволици нагоре-надолу е предизвикателство, пред което навярно са изправени всички двойки. 

2. Нещо липсва и винаги ще липсва

Може да се отнася за предпочитание в леглото, което партньорът не споделя, или просто за мнението, че бившият е бил много по-романтичен… Каквото и да е, нещо липсва във връзката и колкото по-бързо определим за какво става дума, толкова по-голям е шансът да се справим с проблема. Но това невинаги е толкова просто.  

3. Късането или оставането е самоизмама?

Все някога ще настъпи първата криза, това е сигурно. Но как да се справим с нея? Когато в отношенията възникне сериозен проблем, се чудим кое е за предпочитане: да се залъгваме, че нищо не се е случило и да продължаваме напред, или да сложим край на връзката. Дали обаче тогава няма да се разкайваме, че сме действали прибързано? Никак не е лесно да решим. Но над тези въпроси рано или късно всеки, който има дългогодишна връзка, си блъска главата. За съжаление няма отговор панацея на тях.