И тези признаци го доказват.

Най-добре е да се разделим с илюзията за принца на бял кон. Да забравим за света, в който всичко е идеално, двамата са винаги и постоянно влюбени един в друг, никога не се карат, гледат се в очите, изслушват се, изобщо пълна идилия, безоблачно щастие. В живота понякога се нагрубяваме, случва се да загубим дори доверието в партньора си, изневярата също не е мираж. Важно е да помним, че не сме в приказка. Не е необходимо през цялото време, разбира се, да мислите, че партньорът може да ви изневери, но е важно също така да бъдете реалисти.  

Ако често се карате с партньора си или пък като цяло не се разбирате, значи имате проблеми. Трябва да се опитате да разберете защо това се случва и какво да направите по въпроса. Може би партньорът ви е отегчен от вас или наистина си е намерил друга.

Изневяра е, когато един от партньорите във връзката започва да се среща с друг или изпитва романтични чувства към друг, без да казва на човека до себе си. Важно е да не търпите и да не премълчавате. Потърсете истината, за да знаете какво да предприемете.

Ето признаците, че партньорът ви има афера с друга жена:

1. Половинката ви все по-рядко отговаря на обаждания или съобщения.

Ако ви направи впечатление, че партньорът ви отговаря на съобщенията ви с голямо закъснение, или пък често не вдига телефона и ви връща обаждане доста по-късно, това си е сигнално червено. В началото на една връзка скоростта на комуникация обикновено се установява бързо и всичко, което може да се посочи като внезапна промяна, особено умишлените паузи в отговорите, може да извика някои въпросителни.

2. По-често закъснява от работа.

Ако партньорът ви започне да се прибира късно вкъщи с извинения като оставане извън работно време, замислете се. Дори да изглежда като незначително извинение, системното му повтаряне може да сигнализира за проблеми.

3. Влиза в банята веднага след като се прибере.

Внезапното желание на партньора ви да вземе душ веднага след завръщането си може да е начин да се отърве от чужда миризма например.

4. Студенина във връзката.

Студенината в една връзка може да се прояви във всичко: в погледа, в тона на гласа, в начина, по който говори. Ако имате чувството, че партньорът ви се отнася с вас по различен начин, това може да е знак за намален интерес.

5. Неочаквани подаръци без специален повод.

Подаръците, направени без видима причина, може да са опит за компенсация – нещо като приспиване на гузна съвест. Важно е да разберете дали става въпрос за проява на искрени чувства или е чиста проба опит за отклоняване на вниманието.

6. Повишено внимание към външния вид.

Ако обичайно партньорът ви не се грижи кой знае колко за външния си вид, но изведнъж започне да отделя прекалено много внимание на това, няма нужда да ви обясняваме за какво става въпрос.

7. Избягва визуален контакт.

Ако партньорът ви избягва да ви гледа в очите, е твърде вероятно да крие нещо. Сигурно отвътре съвестта го гризе и не иска да ви гледа в очите, докато изрича откровени лъжи. Не забравяйте, че очите са прозорец към душата. И това не е просто клише.