Мъж, който се опитва да седи на два стола, започва да прави всичко възможно, за да попречи на съпругата си да разбере, че тя вече не е единствената в живота му.

Ако забележите в обичайното му поведение внезапна промяна, включително липса на внимание, студенина или пък точно обратното - необичайна грижовност (това също е подозрително) - трябва да бъдете предпазливи и бдителни.

Ето 7 фрази, зад които изневеряващият мъж крие чувствата си:

1. Имам нужда да остана сам.

Зад тази фраза мъжът крие раздразнението, което изпитва към една жена. Със сигурност чувствата са изстинали и умът му е зает с друго, по-интересно момиче, което не задава досадни въпроси, което предпочита да се забавлява. Мислите по другото момиче са много по-интересни и вълнуващи. Затова той предпочита просто да каже, че изпитва нужда да остане сам, позовавайки се на банална умора или лошо здраве.

2. Трябва да си подмениш гардероба.

Мъж, който веднъж е допуснал афера в живота си, неминуемо променя вкуса си към жените. Постоянната жена до него започва да му се струва безинтересна и скучна. Опитва се да прехвърли върху нея едно неосъзнато чувство на вина, че тя някак не изглежда толкова добре колкото другата. Облича се старомодно и обикновено. Постоянната жена го отегчава, досажда му и го дразни с предсказуемостта си. Той я пренебрегва и е разочарован, че тя не отговаря на очакванията му.

3. Телефонът ми е за работа.

От само себе си се разбира, че изневеряващият мъж ползва телефона си като основен източник на издайническа информация. Съвсем логично е, че там се пазят чатове, снимки и какво ли още не, свидетелство за неверните отношения. Ето защо, когато съпругата иска да вземе мобилния му телефон по каквато и да е причина, изменникът я спира по всички възможни начини, аргументирайки се с факта, че телефонът съхранява не само тайните му, но и затворената работна кореспонденция с партньорите.

4. Не искам да закъснявам за важна среща.

Когато мъжът се подготвя за предстоящата среща с тайната си връзка, той внимателно избира подходящ костюм, изглажда косата си, използва парфюм. Вълнението и нетърпението му от предстоящата среща са всъщност доста очевидни, стига съпругата да не си затваря очите за тях. Сякаш не го свърта. За да прикрие вълнението си и да се измъкне час по-скоро от семейния затвор, той започва да се извинява с глупави оправдания като закъснение за важна работна среща например.

5. Просто не се изразих правилно.

С такава фраза човек се опитва да се защити, ако случайно е казал прекалено много неща и е хвърлил сянката на подозрението върху себе си. Обикновено той обръща всичко на шега, смее се и казва, че просто е обяснил всичко погрешно и че вината е негова В същото време сърцето му бие като на звяр в клетка, а в ушите му бумти кръвта, защото неверният джентълмен се страхува повече от всичко да не бъде разкрит.

6. Брат ти и жена му ме дразнят.

Ако винаги сте смятали, че мъжът искрено обича приятелите ви, но изведнъж започва да се дразни на всичко, което казват, а след това отказва да отиде на вечеря с вас - това е повод да се замислите. Най-вероятно досадата, която е започнал да изпитва към вас, се пренася и върху тях. Когато казва, че не може да понася гледката на семейството ви, затова избягва сватби, рождени дни и годишнини - това също е сигнал за размисъл.

7. В спалнята те очаква изненада.

Широко разпространено е схващането сред жените, че ако партньорът им изневерява, ще спре да поддържа интимни отношения с тях. Да, ама не. По някаква неразбираема причина неверният мъж е в състояние да прави секс с повече от една жена и да лъже и двете. Всъщност това дори може да повиши либидото му и да ви заблуди, че страстта му е равна на любов и вярност.

Е, ако случайно видите драскоти по раменете му, а той ги обясни с факта, че е бил нападнат от куче, може би най-накрая ще си отворите очите.