Всеки може да напълнее, но всеки напълнява по различен начин. На едни коремът се издува, други трупат тлъстини по задните части и ръцете, а трети пълнеят в лицето. Мястото, на което пълнеете, означава нещо конкретно.  То може дори да подскаже точната причина за наддаването на тегло. Както можете да си представите, за напълняването играят роля множество фактори. Следните редове ще ви помогнат да добиете яснота по въпроса.

Корем

Ако пълнеете бързо в корема и дори се обзаведете с малко шкембе, причината навярно е прекомерната консумация на спиртни напитки. Би трябвало да намалите алкохола, защото опасността от т.нар. „бирено коремче“ е еднакво голяма и при мъжете,  и при жените. Алкохолът вреди не само на фигурата, но и на здравето ви.

Горна част на тялото

Сланинките се трупат най-често именно там. Това се случва, когато консумирате повече калории, отколкото изгаряте. За да решите проблема, намалете приема на храни и особено на захар. Движението също ще ви помогне да се отървете от този тип мазнини – опитайте например  бягане, разходки, плуване.

Задни части и бедра

Най-често жените трупат тлъстини в тази зона. Обикновено това се дължи на хормонален дисбаланс. Опитайте се да избягвате дългото седене, както и по възможност никотина и алкохола.

Гръб

Ако по гърба ви се образуват „наденички“, вероятно се дължи на това, че по-рано сте били много активни, а сега сте принудени да водите заседнал живот. Може би сте спортували редовно или често сте се придвижвали с колело. За да изчезнат досадните гънки, внимавайте за храненето си. При това не толкова количеството е важно, колкото интервалите, през които се храните. Когато ядете по-често и разделяте храната си на малки порции, обмяната на веществата и разграждането на мазнините се ускоряват.

Ханш

Тревожността, депресията и стресът са големи врагове на фигурата. Ако ядете прекалено много сладки неща или други нездравословни лакомства заради притесненията си, по ханша се образува пояс от тлъстини.  Медитацията и зеленият чай помагат за успокояване на нервите и изгаряне на мазнините.

Долната част на краката

За съжаление нищо не може да се направи срещу пълните прасци и глезени, защото този проблем е наследствен. Повечето бременни жени също се сблъскват с него. Среща се и при дамите, които имат разширени вени. Слизането и качването на стълби донякъде ще помогне, добре е също да избягване солени храни.

Лице

От подпухнали бузи до двойна брадичка – за съжаление лицето също може да се превърне в проблемна зона. И обикновено не се дължи на общо напълняване, а на задържане на вода или генетична предразположеност. И докато срещу наследствеността не може да се направи нищо, то във всички останали случаи може да се противодейства успешно със специални упражнения за лице.  Те ще помогнат да се укрепи мускулатурата му и овалът да стане по-изчистен.