Доста хора, които работят на бюро, неизбежно натрупват излишни килограми. Седенето по цял ден може да има лоши физиологически ефекти върху тялото ви, пише Мениджър Нюз.

Ето какво можете да направите, за да предотвратите това.

Ядете в компания, дори когато сте се нахранили

Рожден ден на колега, домашно приготвени бисквитки, тортата на баба – това са основните причини, поради които трупате килограми в офиса. Може и дори да не забележите как тези малки резенчета добавят по някой и друг милиметър към талията ви.

Решение: хората не могат да устоят на вкусната храна, когато е пред очите им. Можете да я сложите на не особено достъпно място в кухнята или просто да кажете учтиво „не“, когато колега ви предложи нещо за хапване.

Не контролирате хранителните си навици

От рано планирате какво ще хапнете през деня. Здравословен обяд в кафето е част от намеренията ви. Когато дойде време обаче, осъзнавате, че гладът ви измъчва. Денят е бил дълъг и тежък и не можете да каже „не“ на една хубава и голяма пица. Обещавате си обаче, че утре ще се придържате към здравословното хранене. Звучи ви познато, нали?

Решение: Направете списък с всичко, което ядете в рамките на една седмица. Този метод ще ви помогне да разберете колко пъти ще нарушили своя хранителен план и какво можете да направите, за да поправите това. Можете да си носите в офиса и някакви здравословни хапки, чрез които ще избегнете преяждане.

Прочетете целия текст в Мениджър Нюз.