Трудно е да се отърсим от старите навици. Именно поради тази причина често вършим неща, без дори да се замисляме колко много ни вредят. Особено рано сутрин, когато нямаме особено много време. Чаша кафе, закуска мляко? Това далеч не е най-добрият начин да започнем деня, пише BrightSide.

В следващите редове ще ви представим 8 вредни неща, които повечето от нас правят всяка сутрин. 
 
1. Денят ни не започва с душ
 

Опитвате се да намерите отговора на важен въпрос? Лекар от Харвард твърди, че сутрешният душ може да ни помогне в това отношение. Той помага на мозъка да стане активен и е по-малко вероятно да се разсее от външни фактори. Душът позволява на мозъка да генерира нови и необичайни идеи. Ето защо никога не трябва да пропускаме шанса да си вземем душ след събуждане.

2. Гореща вода
 

Топлата вода ни отпуска. Ето защо горещият душ рано сутрин не е добра идея - от него ще ни се прииска да се върнем обратно в леглото. От друга страна, студените сутрешни душове имат няколко предимства. Те ни помагат да се чувстваме освежени, стимулират мозъчната активност и карат имунната система да работи по-усилено. Студената вода, за разлика от топлата, не изсушава кожата и според учените хората, които редовно взимат студени душове, могат да свалят около 9 кг годишно.