Чувствате ли, че нещо в живота ви не е наред? Може би не можете да намерите мотивация да направите правилния избор? Отговорът за този тип тревожност се крие в най-обикновените неща. Начинът, по който се справяте с навиците от всекидневието си говори много за това как подхождате към всичко останало.

Просто решение

Когато бях в университета, стаята ми беше пълна бъркотия – а също и животът ми. През повечето време бях депресиран. Не ме интересуваше дали около мен е подредено и така хаосът наоколо бавно се превръщаше в хаос вътре в мен.

В деня, в който реших, че повече не мога да понасям бъркотията, започнах да работя върху това. Първо стаята и офиса ми. Решението беше спонтанно, но мисля, че всички добри мисли в живота идват така.

Това просто действие даде летящ старт на живота ми. Не мога да кажа, че всекидневното почистване ме промени, разбира се, но това беше началото. Накара ме да видя липсата на яснота в живота ми и накрая разбрах какво наистина обичам и какво трябва да отпадне.

Когато умът е в хаос, това се проявява навън. Затова, когато променим „външните“ навици, това може да помогне да въведем живота си в ред.

Как се пренася в други сфери от живота

Когато промених всекидневните си навици, това се отрази върху работата ми, храненето и настроението ми. Започнах да живея по-здравословно, скъсах с хората, които ме дърпаха надолу, напуснах университета, които ненавиждах и започнах да правя нещата, които ме интресуват. Това ми даде свобода. Всичко си дойде на мястото и се почувствах така, сякаш съм направил основно почистване и на ума си.

Как да пристъпите към действие

Погледнете на живота си като към разхвърляна стая. Какво не е наред? Всичко ли е на мястото си? Има ли някой или нещо, което ви пречи да се промените? Има ли неща, които ви се правят, но не правите? Когато отговорите на тези въпроси, започнете да разчиствате.