Събуждате се в единия край на леглото, където не обичате да спите, и целият ден ви върви наопаки. 
Добрата новина е, че с някои малки промени в навиците и то в първите минути след събуждане може да се заредите със слънчево настроение не само за деня, но и да се почувствате щастливи.

Има 3 доказани от науката стъпки, които ще ви помогнат да започнете деня си без стрес и с позитивно настроение.
Само следвайте тази 27-минутна програма, която може да се превърне вйв всекидневен ритуал.

Направете дихателни упражнения, за да изчистите стреса

Веднага след събуждане трябва да се освободите от стреса, защото той е основен фактор, който трови физическото и психичното ни здраве. Отделете 5 минути, за да направите най-прости дихателни упражнения. 

Обикновеното дишане не е от полза и не може да ви освободи от стреса, твърди Ема Сепала, от университета в Станфорд, автор на книгата The Happiness Track. 
В своя блог тя обяснява връзката между дихателните практики и парасимпатиковата нервна система, която отговаря за почивката.
Когато се използват правилни дихателни техники, 5 минути дишане дават позитивен ефект. Упражненията автоматично намаляват нивото на хормона на стреса – кортизол и подобряват настроението. 
Вижте ВИДЕОТО, за да разберете как.

Отделете 5 минути, за да напишете 3 неща, за които сте благодарни

След дихателния ритуал, отделете няколко минути, за да запишете на кого и за какво сте благодарни.
Фокусирайки се върху благодарността, вие учите мозъка си да гледа позитивното, а не негативното, обяснява Шон Ачър, психолог, автор на The Happiness Advantage. 
Според него тази проста методика е в състояние да „препограмира мозъка да бъде по-позитивен“, което на свой ред може „да повиши възможностите и потенциала ви.“

Научете нещо ново

Отделете 20 минути сутрин, за да научите нещо ново – или сам, или като обучавате друг. За това време вие може да задълбочите или разширите познанията – нещо особено важно за всеки човек, който иска да се развива. Ванеса Кинг, психолог и експерт в Action for Happiness, твърди че непрекъснатото учене днес е „базова необходимост за психическото ни благополучие“, обяснява тя пред сайта Psychologies и допълва: „Ученето може да подкрепи самочувствието и да осмисли битието ни. То е начин и да сме във връзка с повече хора“.
Важно е за всеки, защото имаме естествена нужда да учим и да се развиваме.
И, когато го направим рано сутрин, денят ще се изпълни със смисъл за нашето собствено израстване.
Това са само 27 минути, с които наистина можете да промените не само настроението за целия ден, но и да повлияете върху много аспекти от живота си.

Новите родители