Възможно ли е да променим поведението си така, че да станем по-привлекателни за другите? Според германски учени отговорът е "Да" и всичко се крие в емоциите, които показваме. Това може да стане, ако показваме ясно чувствата си.

Загадъчността може да изиграе лоша шега на първа среща, защото лесно разпознаваемите емоции увеличават привлекателността, твърдят наблюдатели от университета на Тюбинген, цитирани от в. "Дейли телеграф" и БТА. Според учените има неврална връзка между емоционалното разбиране и междуличностностното привличане, т.е. изразяването на лесноразбираемите емоции предизвиква симпатия у другия човек.

"При общуването между хората едната страна трябва да е способна да разбере емоциите на другата, без те да се изказват с думи", твърдят авторите на проучването.

Изследователският екип е показал на доброволци снимки и видеа на шест жени, които демонстрират различни емоции, и ги помолил да ги разпознаят. На втория етап от проучването, участниците трябвало да определят нивото на привлекателност на всяка една от жените.

"Резултатите показаха, че участниците, които са разкодирали емоциите на даден човек безпроблемно, неизбежно са се почувствали привлечени от него", заключават учените.

Източник: Мениджър Нюз