Как да направите добро впечатление на човек, с когото току-що сте се запознали? По какъв начин можете да разчупите леда помежду ви?

В следващите редове ще ви представим 13 хитри начина, които ще ви улеснят в разговорите с непознати.

Покажете интерес към човека, с когото разговаряте. Хората обичат да говорят за себе си. За да разчупите леда, оставете ги да приказват. Слушайте внимателно и се старайте да изглеждате заинтересовани.

Избягвайте въпроси, на които може да се отговори с „да“ или „не“.Подбирайте такива, които са по-отворени. Вместо да ги питате „Добре ли си изкарвате?“, пробвайте с „Как научихте за това събитие?“.

Оставете другия да ви обясни нещата, които вие не разбирате. Ако човекът, с когото разговаряте, спомене нещо, което ви е непознато, позволете му/й да ви го обясни. По този начин разговорът ще трае по-дълго.

Четете новините. По този начин винаги ще можете да съживите разговор, който е стигнал до неудобно мълчание. Просто попитайте: „Чухте ли какво се случи там?“.

Споделете своя опит. Ако човекът отсреща спомене нещо, което ви е познато (или и вие сте минали през същата ситуация), не се колебайте да споделите своя опит. По този начин ще се сближите.

Приложете техниката С.П.О.М. Не забравяйте тези букви. Те ще ви бъдат особено полезни, когато водите разговор с непознат.

  • С-емейство: Колко деца имате? Отдавна ли живеете тук? Какво ви допада най-много в този град?
  • П-рофесия: С какво си изкарваш прехраната? Върху какво работите в момента? Каква  е най-трудната част от вашата професия?
  • О-тдих: Какво правите през свободното си време? От колко време играете тенис?
  • М-ечти: Коя е най-голямата ви мечта? Къде бихте отишли, ако можехте да пътувате навсякъде? Какво сте искали да направите винаги?

Бъдете честни. Ако обичате дългите и приятни разговори, просто го кажете. Някои лични въпроси от типа на „От какво се страхувате?“ или „Какво най-много ви допада във вашия живот“ също са подходящи.

Вижте още на страниците на Мениджър Нюз.