Хиляди малчугани се превърнаха в малки готвачи по време на октомврийското издание на Lidl Неделя в Музейко. С участието си в различни кулинарни работилници те се научиха как да бъдат добри помощници в кухнята, а заедно с родителите си, разкриха нови здравословни рецепти за солени и сладки печива. Малките готвачи имаха възможността да изработят сами своята първа готварска книга и да опишат в нея как се приготвят любимите им храни.

С помощта на шарен пластилин малчуганите месиха, разточваха и моделираха тесто, а в специална готварска работилница показаха декораторски умения, като сами украсиха сладки и солени тарталети. Децата се включиха и във вълнуващи игри и предизвикателства с неуморните инструктори от сдружение BG Бъди Активен.

Като всяка Lidl Неделя в Музейко, на 8 октомври билетите за детския научен център бяха на символичната цена от 2 лева за всички посетители. Събитието е част от инициативата „Lidl за твоето дете“, която има за цел да допринася за пълноценното и здравословно израстване на децата и да помага на родителите в грижата им за тях.

Gallery