Германия е държавата, която осигурява най-добри условия за образование на чуждестранните студенти. Това сочи глобално изследване на „Британски съвет“, наречено „The Global Gauge“, пише Мениджър Нюз.

Едно от предимствата, които все повече привличат младите хора от чужбина в Германия са нарастващите възможности за обучение изцяло на английски език. Така на студентите се дава възможности да получат висше образование без да знаят немски език.

В международните класове в страната се провеждат семинари, в които участват студенти от САЩ, Китай и Германия и които са водени на английски език от германските преподаватели.

В част от университетите в германските провинции чуждестранните студенти не заплащат такси. Така разходите за престоя им в чужбина са значително по-ниски, отколкото във Великобритания или Канада например.

Изследването на „Британски съвет“ взема предвид показатели като признаването на дипломата в света, тенденциите за увеличаване на броя на чуждестранните студенти, откритостта и подкрепата от страна на преподаватели.

Прочетете целия текст в Мениджър Нюз.