Подобно на комикс героя Магнито от вселената на Марвел, немецът Мирослав Магола твърди, че е в състояние да манипулира метални предмети единствено със силата на телепатията си, пише Express.

55-годишншят мъж настоява, че може да подчини метала на волята си и е развил това умение след задълбочено изучаване на силата на психичната енергия.

"Установих, че мога да се науча да манипулирам неорганични предмети още през 90-те години. Оттогава насетне се опитвам да усъвършенствам уменията си и да навляза в дебрите на човешкия магнетизъм", разказва немецът.

По думите му металните предмети залепват за ръцете му все едно са приковани с лепило. Магола иска да използва силата си за доброто на човечеството.

"Искам да развия силите си и в момента съм решен да изуча телепатия и лечителски умения", продължава той и е убеден, че на света има и други хора с подобни възможности. Освен това феноменът се готви да спечели наградата One Million Dollar Paranormal Challenge на стойност 1 милион долара, която не е присъждана почти половин век. Предизвикателството е зададено от известния фокусник Джеймс Ранди през 1964 г. и може да бъде преборено от всеки, който докаже свърхумения като телепатия, лечение със силата на вярата, прераждане и т.н.

Магола вече има идея как да подходи към това предизвикателство.

"Ще го направя на живо по телевизията и нямам търпение да видя реакцията на публиката и да оправдая скептиците", амбициран е той.