Има ли в живота ви хора, с които се чувствате свързани по много особен начин? Може би между вас има… емоционално родство?!

Човешките взаимоотношения са уникални. Нито едно приятелство не си прилича с други, всяко партньорство е само по себе си житейски роман. Това едва ли е чудно, защото в крайна сметка всеки човек, с когото се свързваме, е неповторим индивид. Обединяват ни общи преживявания, вкусове, интереси и т.н.

Понякога обаче срещаме хора, които не само харесваме и с които не просто се разбираме, а които сякаш ни допълват по специален начин. С тези хора чувстваме емоционално родство. Сигурно вече се сещате за поне един такъв човек в живота си? Ако не, следните 5 признака ще ви помогнат да го откриете.

1. Чувствате се истински разбрани

Когато разговаряме с други хора, с думите и изреченията си се опитваме да им внушим представа за онова, което искаме да изразим, така че да ги достигне. Доколко това ни се удава зависи от различни фактори (например колко важни са подбраните от нас думи за събеседника ни, умее ли той да слуша или колко добре се познаваме с него). У някои хора обаче, онези, с които се родеем емоционално, представата, която възниква при разговор с нас, е толкова ярка и удачна, толкова подобна на нашата, че веднага се чувстваме истински разбрани, все едно събеседниците ни са надникнали в най-съкровените кътчета на душата ни.  Ето защо тъкмо към тези хора предпочитаме да се обръщаме, когато се налага да обсъждаме деликатни и чувствителни теми.

2. Разговорите ви вървят по-лесно

Има разговори, в които човек непрекъснато трябва да се обяснява (или поне има чувството, че трябва да го прави), в които се пропускат важни моменти, които на самите нас ни е трудно да следим или чиято нишка изпускаме – с една дума такива, които ни напрягат.  Подобни разговори водим постоянно. Но ако събеседникът ви е емоционално сродна душа,  разговорът тече гладко и плавно като река и не можете да се наприказвате  – докато изведнъж не осъзнаете, че вече е три през нощта и на сутринта трябва да ставате рано...