Последният ще ви изненада.

Лесно е да намерите общ език с повечето хора, но да намериш сродната си душа, това вече е друга работа. Не само че се случва рядко, ами някои хора не го постигат цял живот.

Ето сигурните признаци, че това е вашият човек:

1. Сродната душа не е същото като половинка в любовен план.

Сродна душа, половинка, истинската ви любов – това не са едни и същи неща. Сродната ви душа може да бъде приятел, съсед, роднина, любовник или дори някой познат. Понякога дори само като го чуете, и го познавате, защото между вас има специална духовна връзка.

2. Чувството е сякаш се познавате от години.

Най-вероятно основният отличителен белег на сродните души е чувството, че се познават от години, сякаш цял живот. Може да срещнете някого, който е два пъти по-голям от вас или пък е от различна националност или религия, но въпреки това да чувствате с цялото си същество, че този човек ви разбира както никой друг.

3. Споделяте едни и същи ценности.

Може да имате различен вкус за дрехи, храна или други дребни неща, но що се отнася до морални принципи и устои, ценности и житейска философия, ужасно си приличате. Това значи, че споделяте еднаква ценностна система и светоглед.

4. Действа законът на огледалото.

Сродната душа е като ваше отражение – взаимно се разбирате и допълвате, защото е все едно да гледате себе си в огледало. Душите ви се оглеждат една в друга.

5. Заедно сте особено креативни.

Близката ви духовна връзка и сходният светоглед ви помагат да развиете своите скрити таланти и да разгърнете потенциала си. Това е възможно, когато създадете или споделите нещо заедно – пътешествие, приключение, общественополезни проекти.

6. Не се налага никой да променя другия.

Вие си пасвате просто веднага – такива каквито сте. Никой не страда от амбицията да промени другия. Затова подобни отношения са лесни, здравословни и пълноценни.

Цветелина Велчева