София Диша е мултижанров фестивал за градска култура, който всяка година освобождава няколко централни улици и булеварди от градско движение, за да направи място за културата и срещите на хората в града. Там и мястото за среща с български художници, артисти и дизайнери. Представяме ви една млада българска марка, която се грижи за красотата и комфорта на вашето бебе. Това са Весела и Таня от Бебеshore. Дрехите на Бебеshore са специално за бебета от 0 до 24 месеца, използват се само качествени и естествени материи като органичен памук и 100% чист памук. Бебеshore oбединява монохромни цветове и градски дизайн със собствен стил, създавайки една уникална и изчистена визия, която по свой начин подчертава бебешката чистота и невинност.

***

Аз съм… Весела Иванова, филолог по образование, в момента работя като майка и съосновател на бебеshore. В свободното си време правя бебеshore-ски неща, доставя ми удоволствие и се превръща в почивка. Мечтая си за някой остров с тюркоазено море пълно с акули, бял пясък и дървена къща насред океана. Почивам си като работя, играя със сина си и ходя на пилатес. Скоро научих, че бебето,което расте в мен е голямо колкото портокал ...


Кога решихте да се занимавате с изработката на детски дрехи? 

И двете с моя партньор Таня споделяме страстта да обличаме децата в красиво изработени и изчистени дрехи, вдъхновени от минималистичния дизайн и архитектурата. И двете знаем, че обличането на децата ни в удобни, но едновременно с това стилни дрехи, може да се превърне в истинско предизвикателство въпреки изобилието от предложения на пазара. Решихме да се захванем с това, защото според нас точно такъв минималистичен дизайн, съчетан с висококачествени естествени материи ни различава от останалите бебешки дрешки на българския пазар. Ето как дойде идеята за марката Бебеshore. Създадена е за всички родители, които мислят като нас и желаят да споделят своя собствен вкус и стил със своето дете, за да му покажат красотата на изчистения дизайн.


Откъде черпите вдъхновение за вашите дрехи? 

Вдъхновяваме се изцяло от минималистичния стил. Целим небрежна и едновременно стилна визия, водещи са финните детайли, естествените и меки материи, които дават свобода на движение. 


Има ли добри български примери в областта? 

Много се радвам,че има още една две български марки, които ми допадат, но като цяло ние сме първите, които предлагаме такъв стил дрехи за  най-малките. Мисля,че точно това с което ние сме се захванали липсва на нашия пазар, това е и причината да създадем бебеshore.


Кои са световните тендеции? 

Минималистичният стил, който отдавна е навлязъл в западна Европа от Скандинавските страни, но при нас по отношение на бебешката мода, не е толкова разпространен.

  
Какво искате да постигнете като развитие? 

Надявам се да станем разпознаваеми и извън България.


Харесвате ли фестивала София Диша, с какво ще се представите там? 

Много харесвам атмосферата, която се създава по време на София диша, и именно тя ме кара да заобичам още повече града, в който живея.

Ще се опитам да допринеса с нови бебеshore-ски модели и морски цветове. За летния сезон сме на вълна точки, райета и зигзаг. Ще имаме зигзаг памперс гащи и широки блузки от органичен памук, харем панталони от лен и памук, рокли с гол гръб на точки, зигзаг балон рокли и други. Имаме и много чаровни аксесоари като шапки и ръчно изработени еспадрили,които смятаме,че са уникални и внасят капка сладост към всеки тоалет. Също така искаме да пресъздадем детската стая в бебстър стая на улицата и за тази цел ще предлагаме наши аксесоари като ръчно плетени панери и уникалните ни типи индиански палатки, които също изработваме от естесвени материи. Създадени са, за да донесат повече игриво настроение в стаята на малкия бебстър. Тук искам да спомена и за нашия проект „На брега“. Вдъхновени сме да събираме дизайнери и творци на нашия бряг, които споделят нашите идеи и да си партнираме с тях, за да създадем един различен и по-весел свят за децата. Вярваме, че заедно ще успеем да вдъхнем нов живот на бебешката мода.

Щандът на Бебеshore ще откриета в Базарната зона, по време на София Диша 2016 г., на 7 август, на ул. „Иван Денкоглу“.

Gallery

Архив: Бебеshore