Месец след месец килограмите се качват и бебето в утробата на бъдещата майка расте. Тя се движи все по-малко и по-трудно.

Стойката ѝ се изкривява, а под тежестта на корема кръстът хлътва. Болки сковават гръбнака и най-вече кръста. Проблемът е, че и след почивка не минават. Решението – да влезе в басейна и да се раздвижи с водна аеробика.

Упражненията тренират гъвкавостта на тялото, дишането и укрепват мускулите. Те включват в работа ръце, крака, гърди, рамене, гръб. Мускулите – истинските „подпори“ на гръбнака, се стягат и по-стабилно държат гърба и кръста.

Спортуването във вода има още няколко предимства.

Водата

Водата е спасение за тези, които са качили килограми. Влязат ли в басейна, килограмите им „плуват“ във водата, а не товарят ставите.

Водата върши голяма част и от общата оздравителната програма, дори само да лежиш и да не мърдаш.

Температурата в басейна е около 21 градуса, а на тялото - 37. Докато механизмите му се опитват да се справят и да изравнят разликата, разходват енергия и топят калории. Така се отслабва в синхрон с мързела. А ако не знаете да плувате, заложете на водната аеробика.

Вижте целия текст на Новите родители - едно място, посветено на децата, майките и бащите. При Новите родители ще откриете полезна и любопитна информация за възпитанието, образованието, храненето, здравето и всичко, свързано с детето.