Популярният белгийски психолог Пиер Дако е ученик на Шарл Бодуен и Карл Юнг и член е на Международния институт по психотерапия и Международната аналитична фондация. Неговите трудове впечатляват с достъпност на изложението и представляват смесица между аналитична психология и ортодоксалния фройдизъм, макар и освободен частично от своите механистични основи.

Една от най-известните му творби е „Фантастичните победи на модерната психология“. Именно от нея решихме да подберем тези 9 проникновени прозрения за живота, от които определено можем да се поучим.

1. Великите неща са винаги прости. Не можем да си представим Бог като нещо сложно, нали така? Освен това великите неща трябва да бъдат достъпни за всички. В противен случай не са велики.  За да ги открием, достатъчно е да тръгнем от самото начало и да се научим да разбираме самите себе си. Движението на звездите е просто. Йохан Себастиан Бах не е сложен. Животът също. Достатъчно е само нещата да се виждат ясно в своята последователност. Сложно е само това, което излиза от реда и ритъма на вселената. Сложните хора са извън реда защото някакво вътрешно безредие им пречи да виждат и да участват в него. Вътрешните отклонения са извън реда; сковаността е извън реда, както впрочем и агресивността. Вътрешната опростеност съставлява величието на човека. 

2. Много хора са жадни да слушат разкази за приключения. Те тичат и се блъскат по кината и на други места. Но рядко се замислят за човека, предприел приключението, и не се питат какво искат да ни кажат с него. Така те виждат само външната страна и всичко се обезсмисля.