Животът на хората става хаотичен на минутата, когато решат да бъде такъв. Животът на хората става щастлив на минутата, когато решат да бъде такъв. Бъдете от вторите. За бързодействащо освобождаване от стреса, забавете и обмислете следното:

1. Знайте какво искате да постигнете и защо

Липсата на посока създава стрес. И тази липса на посока, не липса на време, това е проблем, когато става въпрос за лично постижение. Всички имат еднакъв 24-часов ден и 7-дневна седмица.

Когато искате да постигнете нещо дръжте съзнанието си ясно. Фокусирайте се и се уверете, че знаете точно какво искате и защо. Никой не може да уцели целта ако не знае къде е мишената.

2. Вършете по-малко работа, ако се фокусирате върху това кое е важно

Същността на личната производителност е да правите важните неща, а не неотложните. С други думи сложете първите неща най-отпред. Съсредоточете се върху същественото и премахнете останалото.

3. Мислете прогресивно, не съвършено

Не се притеснявайте за съвършенството; никога няма да го постигнете. Вместо това се фокусирайте върху прогреса, който правите и прогреса, който възнамерявате да направите днес. Напредването не е процес, който се случва автоматично или неизбежно. Всяка стъпка на личностното израстване се нуждае от жертви и работа. Всяка крачка е част от постоянното развитие и израстване в житейския ви път. Всяка крачка е постижение, което заслужава да бъде отпразнувано. Вие знаете, че малко вероятно е да достигнете до абсолютния връх (съвършенство), но когато отпразнувате пътуването тази истина единствено добавя радост и величие по време на катеренето.

4. Изчистете сърцето си всяка нощ

Също както къпете тялото си всеки ден, защото се замърсява, така трябва да изчиствате и сърцето си. Защото всеки ден хората ви нараняват, обиждат ви, забравят ви, спират ви, стъпкват ви и ви отхвърлят. Но ако решите да простите на тези хора и в края на всеки ден освободите сърцето си от този емоционален багаж ще можете всяка сутрин да се будите освежени и освободени от негативна енергия. Откажете се от стари разочарования, мислене, които да ви пречат и да ви тежат всеки нов ден.

5. Прочистете се от лъжливите мисли

Трябва да усвоите нов начин на мислене преди да успеете да се промените. Зад всяко стресиращо чувство стои някоя лъжлива мисъл. Преди тази мисъл не сте страдали, мисълта ви накара да страдате. В момента, в който осъзнаете, че това не е истина ще се отървете от болката. Промените ли начина си на мислене, ще промените и живота си.