Колкото повече наближават празниците, толкова повече работа имате, а умората сякаш само това чака. И затварянето на големите магазини не променя положението, защото списъкът със задачи се трупа с всеки ден. И освен това работите – независимо дали е на работно място или у дома.

Предлагаме ви няколко приятни начини да релаксирате, които не само ще ви помогнат да си починете, но и ще ви доставят огромно удоволствие. А в някои може да включите и цялото семейство – така освен полза за всички, ще имате и един много приятен начин да се забавлявайте, отмаряйки.

Медитация

Тя наистина действа безотказно и много помага, когато ежедневието ви е натоварено или сте под стрес. Има обаче няколко важни неща, които трябва да знаете, преди да пробвате този начин. Не е нужно да медитирате „професионално“. И любителските опити носят полза, стига да са по правилния начин. Първо си намерете тихо и удобно място, където да седнете или легнете. Когато медитирате е важно да се фокусирате върху настоящия момент и да дишате бавно и дълбоко. Оставете негативните мисли да отлетят от вас. Извикайте в ума си някоя приятна картина, която ви носи спокойствие. После бавно и спокойно се върнете към реалността. Следващият път поканете с вас и порасналите деца (в училищна възраст), те със сигурност също имат нужда от такова отпускане. То ще им помогне да бъдат по-концентрирани.

Изпийте чаша чай

Не кафе, а чай. Няма значение какъв – черен, зелен или билков. Чаят е ритуал и освен това помага на тялото и мисълта да се отпуснат и върнат спокойното си състояние. А и през зимата е перфектно питие за затопляне. Идеален метод за релакс на цялото семейство.