Въпреки че медицината е напреднала, понякога имаме нуждата да се освободим от стреса веднага. Понякога разрешението на проблемите ни е точно пред очите ни. Следните трикове ще ви помогнат да се освободите от стреса за по-малко от 5 минути:

1. Кубче лед върху засегнатия участък.

Използването на леда е един от най-старите трикове, но и особено ефикасен, когато става дума за преборване на болката в някоя част от тялото ни. Помага при изгаряне, възпаления, отоци. Наложете леда на засегнатия участък.

2. Масаж между веждите.

Масажът между веждите е начин да се освободим бързо и лесно от стреса и натрупаното напрежение.

3. Масаж на ушите.

Друга точка, която може да се масажира, за да се отърсите от стреса, се намира в ухото. Върху ушната раковина се намират различни нервни окончания и кръвоносни съдове, които образуват енергийни точки. Те могат да бъдат стимулирани чрез масаж, микроигли или семенца, залепяни с пластир, като по този начин се въздейства на целия организъм.

4. Да консумираме овесена каша.

Овесът е особено полезна и питателна храна, която е добре да включим в ежедневния си режим. Сред най-малко известните ползи от овеса обаче е освобождаването от стреса. Причината е, че е известен с богатото си съдържание на магнезий и калий, които понижават кръвното налягане и същевременно повишават нивата на серотонин в организма. Това не само че ни освобождава от стреса, но също ни помага да се чувстваме по-щастливи в дългосрочен план.

5. Да пием портокалов сок.

Витамин Це има редица ползи за човешкия организъм, сред които е и способността му да намали нивата на стреса. Високите нива на стрес се свързват с липсата на витамин Це, затова пробвайте да увеличите дневния му прием. Един от най-лесните и приятни начини да го направим, е като пием сок от портокал.

6. Да дъвчем дъвка.

Дъвченето на дъвка има редица ползи за здравето, включително понижаване нивата на стрес и напрежение. Според едно проучване дъвката спомага за понижаване нивата на стрес у участниците в експеримента.

7. Да сложил сол върху езика си.

Ако се стремим към бързо и лесно сваляне на нивата на стреса, можем да сипем малко сол върху езика си. Този мъничък трик може да ни разсее от мисълта за стреса, а и да ни накара да почувстваме жажда, което пък да ни напомни да пием вода.