Ако си седите на дивана и чакате един милион долара да ви паднат в скута, най-вероятно ще останете разочаровани.

Искате ли да превърнете мечтата си в реалност? Не се и съмнявам, че отговорът ви е „да“, но по-важният въпрос е как да го направите.

Човек не се ражда с нужните познанията, за  да постигне  всичко, което иска от живота. Повечето хора дори не знаят какво точно искат.

Как може да „привлечем“ добрия късмет и благоприятните обстоятелства на наша страна? Как да договорим най-добрата сделка, да си запазим най-доброто място или да намерим идеалния партньор в нашия живот?

Успешните хора използват система от няколко стъпки, за да забележат и да се възползват от обстоятелствата и възможностите, които се откриват пред тях, за да постигнат целите си възможно най-бързо.

Това са шест стъпки, които ще ви помогнат да получите това, което искате.

1. Направете съзнателното решение да получите, това което искате на всяка цена, дори и да не знаете как да го достигнете.

На пръв поглед, това изглежда изключително лесно, но всъщност нещата са малко по-сложни. Повечето хора са несигурни и колебливи, когато трябва да бъдат възможно най-конкретни.

Не казвайте неща като: „Би било хубаво, ако…“ и „Ще видим какво ще се случи, когато…“ Важно е да сте наясно с това, какво точно искате, дори и все още да не знаете как да го получите. 

Ето няколко примера, с които да започнете:

Искам да отида на едноседмична ваканция в Италия.

Искам да намеря идеалния бизнес партньор.

Искам да намеря човека, с който да прекарам остатъка от живота си.

Това са неща, които искате да постигнете, но не знаете как да го направите. За това, може да започнете от нещо по-малко.

„Днес ще ям пиле за обяд“ е конкретно, лесно постижимо и решително изявление. „Отивам на почивка в Лос Анджелис за една седмица през юни“ е също толкова ясно и категорично.

След като свикнете с използвате на този по-решителен език на общуване, ще бъдете готови да продължите напред. 

2. Бъдете наясно с крайния резултат

Важно е да знаете как ще изглежда крайния резултат. Мислете за това, което искате, а не за това, което НЕ искате. Опитайте да се пренесете в ситуацията, която искате да реализирате.

Когато поръчвате салата в ресторант, вие избирате зеленчуците, сирената и дресинга, които тя да съдържа. Може да си представите нейния вид, вкус и мирис, преди дори да е пристигнала на вашата маса. Наясно с те с това, което искате.

В крайна сметка, когато си мислите за салата, не си представяте сандвич с пиле. Умът ви работи на същия принцип, когато опитвате да си представите перфектния партньор и мечтания живот.

Прочетете целия текст в Мениджър Нюз.