Думата "диета" звучи страшно за мнозина, но всъщност има други и по-простички, но не по-малко ефективни начини да се освободите от излишните килограми. Просто следвайте тези пет съвета и резултатите със сигурност няма да закъснеят.

Хранете се по-продължително

Никой не казва да гладувате, но определено може да се храните по-бавно. Поставете си определено минимално време, което трябва да прекарате на масата - например 20 минути. Това е един от най-добрите съвети за отслабване без сложни диети. Наслаждавайте се на всяка хапка и дъвчете много. Бързото ядене ви пречи да се почувствате сити и причинява преяждане.

Спете повече

Според изследване на Университета на Мичиган спането с един час повече на нощ може да ви помогне да стопите до 7 килограма на година. Когато спането замени различни безсмислени дейности, сред които и честото ядене, тялото с лекота намалява калориите с 6 процента. Освен това недоспиването повишава апетита, така че в никакъв случай няма да сгрешите, ако прекарвате повече време в леглото.

Наблегнете на зеленчуците

Сервирайте три различни зеленчука на вечеря вместо един и ще ядете повече, без това да ви вреди. Разнообразието от храни на масата кара хората да опитат от всичко, а когато това са плодове и зеленчуци, ползата от тях е очевидна. Те съдържат много вода, която ви изпълва, а в същото време калориите са малко. Ако готвите зеленчуците, правете го без мазнина. Подправяйте ястията с лимонов сок и природни подправки вместо да ги давите в мазни сосове.

Повече супа, по-малко кила

Ако добавите супите и бульоните като задължителни елементи от дневния ви хранителен режим със сигурност ще намалите калориите. Особено подходящо е да приемате супата в началото на храненето, защото тя ограничава апетита. Избягвайте обаче крем-супите, тъй като обикновено те са мазни и богати на калории.

Погледнете гардероба си

Спомняте ли си този чудесен панталон, с който се сдобихте толкова изгодно миналото лято? След последната зима той вече навряно ви е възтесен, но нищо не пречи периодично да му хвърляте по един поглед, за да си припомняте как сте изглеждали доскоро. Започнете с дрехи, които са ви тесни с малко, за да може скоро да се вмъкнете отново в тях. Редовната справка с отминалия ви гардероб определено действа изключително стимулиращо на всеки, който се бори с килограмите.

Източник: WebMD